Son Dakika Haberler

AKİP Projesi kapsamında Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında 738 öğrenci ter döktü

Karatay’da kaybedeni olmayan yarışma
Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Karatay AKİP (Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi) kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, resmi ve özel okullardaki 5-10 yaşları arasındaki öğrencilere yönelik; öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla "Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" düzenledi. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali Yaşar Doğu Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirildi. Yaşar Doğu Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirilen finalde, turnuvaya katılan 738 öğrenciden 120'si  ter döktü.

Yaşar Doğu Ortaokulunda gerçekleştirilen turnuvaya; Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve veliler katıldı.

Turnuva Karatay'a renk kattı

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar AKİP Projesi ve Karatay Akıl ve Zeka Turnuvası ile ilgili yaptığı açıklamasında kurumlar arası işbirliği içerisinde gerçekleştirilen AKİP Projesinin en önemli noktalarından birinin maddi destek olduğunu dile getirerek; Karatay Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür etti. 5-10 yaş grubu öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın Karatay'a renk kattığını ifade eden, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar; "Turnuva ile çocuklarımıza akıl ve zeka oyunlarını öğreterek, teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunulmuştur. Akıl ve zekâ oyunları ile öğrencilerimizin vakitlerini daha verimli geçirmelerini, okulu sevmelerinin yanı sıra bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimleri de desteklenmektedir. Akıl ve Zeka Turnuvasına katılan tüm öğrencilerimizi ve eğitmen eğitimlerine katılan öğretmenlerimizi böyle bir projeye destek verdikleri için kutluyorum" dedi.

"Oyunlar çocuklarımızın geleceğine destek oluyor"

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; törende yaptığı konuşmada bu oyunların kaybedeninin olmadığını her öğrencinin kazandığını belirtti. Başkan Mehmet Hançerli; "Akıl-zeka türündeki güzel oyunları çocuklarımıza sunmaktan, onların üstün yeteneklerine ve zekalarına şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz. Oyunlar akademik anlamda da çocuklara müthiş destek olacaktır. Burada başarılı veya başarısız olmak hiç önemli değil. Önemli olan bu güzel ve kıymetli oyunları öğrencilerimizin dünyasına taşımaktır. Minik öğrencilerimiz geleceğin Türkiye'sinin mimarları olacak. 2023-2071 vizyonunu taşıyacak 21'inci yüzyılların sonlarına kadar da bizleri temsil edecekler ve geleceğin Türkiye'sini planlayacaklar." ifadelerini kullandı. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Mehmet Hançerli, katılan öğrencileri tebrik etti.

Büyükmanav'dan Karatay Belediyesi'ne teşekkür

Akıl ve Zeka Oyunlarının önemine dikkat çeken Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ise; "Biz eğitim camiası olarak elimizi taşın altına koyduk.  49 okuldan öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı bu programın icrası gerçekten Karatay için çok önemli. Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Karatay Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından 49 okuldan 5-10 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen turnuvada Katamino, Atla Topla Skippinty, Hedef 5, Tangram, Mangala kategorilerinde dereceye girenlere bisiklet hediye edildi. Turnuvaya katılan tüm okullara plaket ve oyun grubu hediye edilirken öğrencilere de madalya verildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English