Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine 160 akülü engelli aracı ve 30 tekerlekli sandalye

Karatay Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı ile birlikte geleneksel hale getirdiği akülü engelli araç dağıtım töreni; Karatay Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine 160 akülü engelli aracı ve 30 tekerlekli sandalye
Karatay Belediyesi, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı ile birlikte 2016 yılında 78, 2017 yıllında 81 akülü engelli aracını engellilere ulaştırarak onların hayatlarına büyük bir konfor sağlamıştı.

Bu yıl 160 adet akülü engelli aracı ve 30 adet tekerlekli sandalye dağıtımının gerçekleştirildiği törene, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir, Orhan Erdem, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Bir İyilikte Sen Yap Derneği Başkanı Erol Önyal ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Mıhçı ve yönetim kurulu üyeleri, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Suat Uzun, Muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende ilk olarak; Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı söz aldı. Mıhçı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde engellilere ikinci bayram sevincini yaşatan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş’a ve yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş, 160 akülü engelli aracının ve 30 tekerlekli sandalyenin Karatay Belediyesi’nin ve Hollanda’daki hayırsever Konyalıların desteği ile ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İsmail Aktaş, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın 2012 yılında Konya'nın değerlerini tanıtmak ve Konya'yı Hollanda da yaşatmak için kurulduğunu söyledi. Aktaş, araçların hayırlı olmasını dileyerek Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.

  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, görevlerinin insanların işini kolaylaştırmak olduğunu söyleyerek; engellilerin evlerinden rahatça sokağa çıkmalarını sağlamak için çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Hançerli, 2017 yılında gerçekleştirilen 81 adet akülü engelli aracı dağıtım töreninde; 2018 yılında 2 TIR dolusu akülü engelli aracı dağıtma temennisinde bulunduğunu belirterek; bu temennisinin gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Akülü engelli araçlarının Karatay’da ikamet eden engellilerin yanı sıra Selçuklu, Meram, Yalıhöyük, Akşehir, Beyşehir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi engellilere de dağıtıldığını; hatta 2017 yılında Isparta’ya da akülü engelli aracı verildiğini söyledi.

 Başkan Hançerli, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, 2002 yılında AK Parti hükümeti öncesinde 5000 olan engelli kamu personeli sayısının; 2018 yılında 60.000 civarında olduğuna dikkat çekerek; bu durumun AK Parti’nin engellilere verdiği değerin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

 AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, ihtiyaç sahibi engellilere 160 adet akülü engelli aracı ve 30 adet tekerlekli sandalye dağıtımından dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti’nin insanı yaşat ki devlet yaşasın söylemini öne çıkaran bir anlayışla hareket ettiğini belirterek; AK Partili belediyelerde bu anlayışın vücut bulduğunu söyledi. AK Parti döneminde engel oranı %40’ın üzerinde olanlara maaş, eğitim alması gerekenlere eğitim, vergi muafiyeti gibi pek çok kolaylık sağlandığını belirtti. Orhan Erdem, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na ve emeği geçenlere engellilerin hayatlarını kolaylaştırdıkları ve onların yanlarında oldukları için teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, hayatın zorluklarının ve mutluluklarının paylaşıldıkça güzelleşeceğini söyledi. AK Parti iktidarında engellilerin hayatını kolaylaştıran değişimleri hep birlikte yaşadığımızı belirten Samancı; bundan sonra daha da güzel gelişmeler olacağını vurguladı. Gülay Samancı, AK Parti Hükümetiyle ve AK Partili yerel yönetimleriyle birlikte engellilerin duygularını paylaştıklarını söyleyerek; akülü engelli araçlarının ve tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahibi engellilere hediye edilmesinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na teşekkür etti.

     
AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, hayırlı bir program için bir araya gelinmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek; engellileri daha da güzel günlerin beklediğini belirtti.  Hacı Ahmet Özdemir, sadece AK Parti’de “Engelliler Koordinasyon Merkezi” olduğunu vurgulayarak; kendisinin Başkanı olduğu merkezde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Hacı Ahmet Özdemir, Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na teşekkür etti.


 AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 2002 öncesi durumla günümüz karşılaştırıldığında engelliler için çok güzel imkanların hayata geçirildiğini söyledi. Bir zamanlar tekerlekli sandalye bulmakta zorlanan engelliler için, AK Parti döneminde çok güzel hizmetler gerçekleştirildiğini dile getirdi. Devlet politikamızın, AK Parti çalışmalarının ve yerel yönetimlerin hizmet anlayışlarının böyle güzel programlar ortaya koyduğunu vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından akülü engelli araçlarının ve tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahibi engellilere dağıtımında emeği geçenlere plaket takdimi gerçekleştirildi.

 Akülü engelli araçlarına ve tekerlekli sandalyelerine kavuşan ihtiyaç sahibi engelliler büyük mutluluk yaşadılar. Engelliler, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na teşekkür etti. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English