Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karaca: ABD'nin kararını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, "ABD'nin Kudüs kararını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz" dedi.

Karaca: ABD’nin kararını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Üç semavi dinin gözbebeği olarak kabul edilen Filistin’in başkenti Kudüs’ün ABD Başkanı Donald Trump tarafından seçim sürecinde siyonist lobisine verdiği sözü tutmak için İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı İslam aleminde ve duyarlı tüm dünya halklarında büyük bir infiale sebep olmuştur. Kendi siyasi çıkmazlarından kurtulmak için bu kararı veren Trump, tüm dünya ülkelerini endişeye sürüklemiştir.

Kudüs, biz Müslümanların ilk kıblesidir, Hristiyan ve Museviler için de kutsal topraklardır. Ama tüm dünyanın bildiği gibi Kudüs, Filistin’nin başkentidir. BM kararıyla bu durum kabul edilmiş ve Kudüs’ün özel statüsü belirlenmiştir. İsrail’in yıllardır süre gelen hem fiziki hem de siyasi işgal girişimleri sürekli sonuçsuz kalmıştır. Yıllardır Filistinli Müslümanların çektikleri acılara sessiz kalan dünya ülkelerinin Trump’ın kararına karşı çıkmaları sevindiricidir. 

Aklın almadığı ABD’nin bu talihsiz kararına ilk anda en güçlü tepkiyi veren milletimiz, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet erkanı ve TBMM birlikte aynı düşünce ve infiali paylaşmaktadır. 

Dünyaya barış mesajları veren, Filistin sorununu çözmek, bölgeye barış ve istikrar getirme temelinde uzun yıllardan bu yana arabulucu olarak davranan, dünya kamuoyuna kendi misyonunu bu şekilde anlatan ABD'nin bu kınanan tavrı, bölgede üzücü gelişmelere yol açabilir, çatışmalar doğurabilir, korkarız ki yeni insani dramlara sebep olabilir.

Biz Müslümanlar bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Milli irade olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ mizin bu konu ile ilgili ortak bildirisine imza atıyor ve aynen diyoruz ki; “Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan 80 milyonun her bir ferdinin, BM kararları hilafına, Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirme yönündeki maceracı girişimlerin kesin ve tartışmasız bir şekilde reddetme iradesini dünya kamuoyuna ifade  ve ilan ederiz." 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English