Son Dakika Haberler

Elvan: "Hayır diyenler Türkiye'de güçlü bir hükümet olsun istemiyorlar. Türkiye'nin istikrara kavuşmasını istemiyorlar. Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Biz de diyoruz ki halkımız ne derse o olacak diyoruz" "Diyorlar ki 'bu bir rejim değişikliği.' Bu bir rejim değişikliği falan değil. Diyorlar ki 'cumhuriyetin temel değerlerini yok ediyorlar.' Yalan söylüyorlar. Utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Hayır diyenler Türkiye'de güçlü bir hükümet olsun istemiyorlar. Türkiye'nin istikrara kavuşmasını, büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Biz de diyoruz ki halkımız ne derse o olacak." dedi.

Elvan, merkez Toroslar ilçesi Çavuşlu Çukurova Mahallesi'nde vatandaşlara hitabında, istikrar, kalkınma ve hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olması için 16 Nisan'da evet denmesini istedi.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok düşmanının olduğunu belirten Elvan, şöyle konuştu:

"Avrupalıların yaptıklarını gördünüz. FETÖ'cülere kapılarını açtılar mı? Bölücü terör örgütüne kapılarını açtılar mı? Açtılar. Onların hayır kampanyası yapmasına izin verdiler. Bizim bakanlarımızın bizim milletvekillerimizin Avrupa'da 'evet' propaganda yapmasını istemediler. Bununla da yetinmediler. Gazetelerinden, televizyonlarından hayır kampanyası yapmaya başladılar. Kimler? O Avrupa'daki ülkeler. Sana ne kardeşim? Türkiye'deki referandumdan sana ne? Sana ne oluyor, ne karışıyorsun? Ama onlar Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlar. Kalkınmasından, büyümesinden rahatsızlar. Onun için FETÖ'ye, bölücü terör örgütüne kucak açıyorlar. Onları destekliyorlar ama ben siz değerli kardeşlerimin ve Avrupa'da yaşayan 6.5 milyon kardeşimizin 16 Nisan'da onlara güçlü bir tokat vuracağına inanıyorum. Evet diyerek onlara gereken dersi vereceksiniz."

Bakan Elvan, dışarıdakilerin istemese de Türkiye'nin güçleneceğine dikkati çekerek, onların istemese de milli iradenin hakim olacağını, demokrasinin galip geleceğini ve Türkiye'nin kalkınacağını bildirdi.

- "Utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar"

Halk oylamasına yönelik ana muhalefet partisi lideri başta olmak üzere yalan kampanyası yürütüldüğünü vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Diyorlar ki 'bu bir rejim değişikliği.' Bu bir rejim değişikliği falan değil. Diyorlar ki 'cumhuriyetin temel değerlerini yok ediyorlar.' Yalan söylüyorlar. Utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorlar. Devletimiz yine Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Millet kimi seçerse 5 yıl süreyle cumhurbaşkanı olarak onun kurduğu hükumet bu ülkeyi yönetecek. Bunun neresi rejim değişikliği? Seçme hakkı olana seçilme hakkı veriyoruz. Neresi bunun rejim değişikliği? Diyorlar ki 'tek adam dönemi geliyor.' Yine diyorlar ki 'diktatörlük geliyor.' Kardeşlerim seçimin olduğu yerde diktatörlük olur mu? Alnının akıyla sizin verdiğiniz oyla hükümetin başına oturtacağınız kişi bu ülkeyi yönetecektir. Bu diktatörlük, tek adamlık değildir. Diktatörlüğün, tek adamlığın olduğu yerde denetim olmaz. Ama biz yeni anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanını denetime tabi tutuyoruz. Cumhurbaşkanının yapmış olduğu her bir iş ve işlemden dolayı TBMM denetleyecek. Gerektiğinde TBMM cumhurbaşkanı ve bakanları yüce divana sevk edebilecek. Ama maalesef öyle bir ana muhalefet liderine sahibiz ki keşke bir defa da olsa şu 18 maddelik anayasa değişiklik maddelerini okumuş olsaydı. Maalesef onu bile okumamış. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'yeni sistemde eğer cumhurbaşkanı bir partiden, başbakan başka bir partiden seçilirse ne olacak diyor.' Halbuki biz başbakanlığı kaldırıyoruz. Bi haber. Haberi yok daha. Böyle bir ana muhalefet lideri olur mu? Böyle bir anlayış olur mu?"

Bakan Elvan, darbeler dönemi artık sona ermesini istediklerini, artık krizler döneminin sona erip Türkiye'de kalıcı istikrarın olmasını istediklerini aktardı.

Anayasa değişikliğiyle halkın artık doğrudan hükümeti belirleyeceğini vurgulayan Elvan, "Hükümeti belirleyecek olan sizsiniz. Hayır diyenler Türkiye'de güçlü bir hükümet olsun istemiyorlar. Türkiye'nin istikrara kavuşmasını, büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Biz de diyoruz ki halkımız ne derse o olacak. Halkımız ne isterse o olacak diyoruz. Demokrasinin gereği de budur. Allah'ın izniyle güçlü bir demokrasi, güçlü bir Türkiye, kalıcı bir istikrar için 16 Nisan'da evet diyeceğiz." ifadesini kullandı.

Elvan, daha sonra merkez Akdeniz ilçesindeki Yeni Mahalle'de vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlardan 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için destek isteyen Elvan, neden evet denmesi gerektiğini anlattı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English