Son Dakika Haberler

Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu üyeleri, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla üzerinde kadınların el izi olan balonları gökyüzüne bıraktı Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyon Başkanı Gülcan: "25 Kasım Kadın Şiddetine Hayır gününde Sağlık-Sen kadınlar komisyonu olarak 81 ilimizde düzenlediğimiz eş zamanlı basın açıklamamız ve farkındalık etkinliğimizle ülkemizde yaşanan kadın hakları ihlallerine karşı herkesi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu üyeleri, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla üzerinde kadınların el izi olan balonları gökyüzüne bıraktı.

Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyon Başkanı Burcu Gülcan, Ankamall'de, Kadınlar Komisyonu adına "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla "Kadına Şiddete Sıfır Tolerans" temalı basın açıklaması yaptı.

Üyelerinin çoğu kadın olan SAĞLIK-Sen'in Kadınlar Komisyonu olarak kadınlara ve kız çocuklarına yöneltilmiş şiddete "Hayır" demek ve toplumun her kesiminde oluşması gereken duyarlılığı ve dayanışmayı sergilemek için bir araya geldiklerini belirten Gülcan, dünyada ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirtti.

"Kadınlara ve kız çocuklarına yöneltilmiş şiddete hayır" demek için toplumun her kesiminin duyarlılık ve dayanışmayla birlikte gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurgulayan Gülcan, şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlar ve kız çocuklarının yaşamlarını olumsuz etkilediğini, kadınların temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden ve bu haklara erişimlerini engelleyen her bireyin insanlık suçu işlediğini dile getirdi.

Türkiye'de günde ortalama 5 kadının öldürüldüğünü ve her 4 saatte bir kadının şiddet ve cinsel saldırıya maruz kaldığını söyleyen Gülcan, kadınların dayanışmasının bu noktada büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kadınların en çok insanca yaşama hakkını ve kadınlık orunu korumaya çalıştığını aktaran Gülcan, şöyle konuştu:

"Son yıllarda ülkemizde yapılan reformlar çerçevesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi amaçlı yasal düzenlemelere de önem verilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda ciddi çalışmalar yürütmekte ve kadına yönelik ülkemizde yaşanan baskı, şiddet ve hak ihlallerine karşı mücadelede mağdurların her zaman yanında olmaktadır. Kadın inisiyatifleri olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte mevcut yasal düzenlemelerin daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için kapsamlı ortak çalışmalar yürütülmesini arzu ediyoruz."

Toplumsal dönüşüm gerçekleşmedikçe en mükemmel yasal düzenleme ve izlenen politikalar sonuçsuz kalacağına dikkati çeken Gülcan, bu nedenle öncelikle erkeklerin ve özellikle yöneticilerin cinsiyetçi yaklaşımdan uzak durması, toplumun her kesiminin dayanışma içinde kadına yönelik şiddete karşı mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

Ailelerin de evlatlarını yetiştirirken, kız-erkek ayrımı yapmadan her çocuğa birey mantığıyla yaklaşması ve çocuklarına eşit sevgi, saygı, ilgi göstermesi gerektiğini söyleyen Gülcan, her türlü cinsiyetçi baskıların ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Toplumdaki her birey kadına yönelik şiddetin önlenmesi için mücadele etmesi gerektiğini ve yöneticilerin, bunu önlemeye yönelik politikalarında tutarlı, kararlı olmalısının önemli olduğunu dile getiren Gülcan, şunları kaydetti:

"Kadın ve kız çocuklarına karşı toplumda ve aile içinde yaşanan şiddete karşı her bireyin duyarlı, bilinçli ve yardımsever olması gerektiği kanaatindeyiz. Kadınlarımızı sosyal çevresi ile dayanışma içinde tutmalı ve yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlamamız gerekir. 25 Kasım Kadın Şiddetine Hayır gününde Sağlık-Sen kadınlar komisyonu olarak 81 ilimizde düzenlediğimiz eş zamanlı basın açıklamamız ve farkındalık etkinliğimizle ülkemizde yaşanan kadın hakları ihlallerine karşı herkesi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Mağdur olmuş kadınlarımız için de sendikamız bünyesinde her türlü yardımı yapmaya ve destek vermeye hazırız."

Basın açıklamasının ardından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla üzerinde kadınların el izi olan balonlar gökyüzüne bırakıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English