Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kadın esnafın ilk tercihi "bakkal işletmeciliği"

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Kadın esnafımız en çok büfe, bakkal ve market işletmeciliği yapıyor. Bunu lokantacılık, yemek-içecek sunumu faaliyetleri takip ediyor" "Temmuz sonu itibarıyla 1 milyon 687 bin 533 esnafın yüzde 15,41'ini kadın girişimciler oluşturuyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1,7 milyona yakın esnaftan yüzde 15,41'ini kadın girişimcilerin oluşturduğunu belirterek, "Kadın esnafımız en çok büfe, bakkal ve market işletmeciliği yapıyor. Bunu lokantacılık, yemek-içecek sunumu faaliyetleri izliyor." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların iş gücüne katılım oranlarını değerlendirdi.

TESK'e kayıtlı esnaf sayısının temmuz sonu itibarıyla 1 milyon 687 bin 533 olduğunu aktaran Palandöken, bunlardan yüzde 15,41'ini (260 bin 4) kadın esnafın oluşturduğunu bildirdi.

Palandöken, en çok kadın esnafın Uşak'ta bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Uşaklı kadınlar daha girişimci. İldeki toplam 11 bin 768 esnafın yüzde 22,51'ine ulaşan 2 bin 649 kadın esnaf burada faaliyet gösteriyor. Bu kenti 19 bin 84 toplam esnafının 4 bin 284'ü (yüzde 22,45) kadın olan Çanakkale; 40 bin 452 esnafının 8 bin 633'ü (yüzde 21,34) kadınlardan oluşan Balıkesir izliyor. İzmir ve Muğla da, kadın esnaf oranında bu illeri takip ediyor."

Kadın esnafın en çok büfe, bakkal ve market işletmeciliği yaptığına işaret eden Palandöken, "Bunu sırasıyla lokantacılık, yiyecek-içecek sunumu faaliyetleri, kadın kuaför işletmeciliği, tezgah ve pazar yerleri vasıtasıyla yapılan ticaret, konfeksiyonculuk, taksi işletmeciliği, kahvehane, kıraathane ve çay ocağı işletmeciliği, tuhafiyecilik ve tuhafiye ürünleri imalatı, servis aracı işletmeciliği ve terzilik faaliyetleri takip ediyor." ifadelerini kullandı.

Palandöken, kadınların ülke ekonomisine daha çok katkı sağlaması gerektiğine de değinerek, "Kadınlar esnaflık faaliyetlerini her sektörde rahatça yürütebilmeli. 40 milyon kadın nüfusumuzun 15 yaş üstü iş gücüne katılım oranı 31,7. Bu oranı daha yukarı çekmek ve ekonomiye katkı için kadınlar teşvik edilmeli." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English