Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İşte 2018’den akılda kalanlar! KONTV Haber sizin için derledi

Acısıyla tatlısıyla 365 günü daha geride bırakıyoruz... Büyük umutlarla başlayan 2018 artık tamamlanıyor. Üzerinden aylar geçen ancak dün gibi hafızamıza kazınan gelişmeleri, KONTV Haber sizin için derledi. İşte 2018’den akılda kalanlar…

2017 korkunç bir terör saldırısıyla başlamıştı. 2018 ise terör operasyonlarıyla başladı. Ocak ayında başlatılan sınır ötesi temizlik harekatıyla PKK'ya tarihinin en büyük darbesi indirildi, DAEŞ neredeyse yok edildi. Mehmetçiğin kutlu yürüyüşü Afrin operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı ya da Fırat Kalkanı isimleriyle dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Teröre karşı yürütülen kararlı mücadele Türkiye'yi güçlendirdi ancak bu yükseliş kimilerinin düşmanlığını artırdı. Terör maşası elden düşünce bu kez döviz kılıçları çekildi. Kur tablosunun önlenemez yükselişi Türkiye'nin Türk lirası çatısı altında toplanmasına vesile oldu. "Dolar bozdur" ve "Bayrak As" kampanyaları 2018'in unutulmazları arasına listenin ilk sıralarından girdi.

Hedef 2019'du ancak yaşanan gelişmeler seçimin erkene alınmasına neden oldu. Türkiye 2018'de AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur ittifakıyla tanıştı. 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminden Cumhur ittifakı zaferle çıktı. Seçimden sonra çalışmalar hızlandı, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçti.  

24 Haziran seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek milletvekili seçilerek meclise girdi. Akyürek, görevini Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a devretti. Başkan Altay, 2019 Martında gerçekleştirilecek seçimlerde de AK Parti'den aday gösterildi.

2018'de taşeron işçilere verilen söz de tutuldu. Kamuda görev yapan ancak maaş ve özlük hakları noktasında sorunlar yaşanan taşeron işçiler kadro sevinci yaşadı. Yılın unutulmayanlarından biri de müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi oldu. 

Kurban Bayramının dördüncü günüydü. Akşam saatlerinde Konya semalarını siyah bir duman kapladı. Mar-San Sanayi Sitesi'nde çıkan yangına 30 itfaiye aracı, iki yüz personel, toma ve helikopterle müdahale edildi, ancak alevler 10 fabrikayı küle çevirdi. Mar-San sanayi yangını Konya tarihinin en büyük yangınlarından biri olarak tarihe geçti.

2018 Konya'daki çocuklar tarafından bir süre bisiklet yılı olarak anılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerde başlattığı bisiklet kampanyası ile sabah namazını camide kılan yaklaşık 50 bin çocuğa bisiklet hediye edildi.

Cumhuriyetin 95. yılı Türkiye'nin gurur günü oldu... 11 bin futbol sahası ölçüleri ile ifade edilen İstanbul'un yeni, dünyanın ise en büyük havalimanı törenle hizmete açıldı. 

Ve Cemal Kaşıkçı suikastı... Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci hala uluslararası gündemin ilk maddelerinden biri... Ceset henüz bulunamasa da cinayeti planlayanlar ve işleyenler belli... Diplomatik süreç devam ediyor... 

Sosyal medya ve internet haberciliği büyüme trendini 2018'de de sürdürdü. Anadolu Medya Grup çatısı altında faaliyet gösterin konhaber.com Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından 2018'de yılın internet haber sitesi seçildi. 

Yaklaşık 2 buçuk yıl Konya Valiliği görevini yürüten Yakup Canbolat kente veda etti. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak Konya Valiliğine atanarak görevine başladı. 

Yılın son ayında Konya manevi bir iklime büründü. 7 Aralık'ta başlayan Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri 17 Aralık'ta Şeb-i Arus'la sona erdi. Konya 10 günlük süreçte 20 bin gönül dostunu ağırladı.

Tarihi günde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Konya’daydı ve Mevlana Meydanında kente kazandırılan 99 yatırımı hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı kürsüye çağıran Erdoğan, O’nu Konya’ya, Konya’yı da ona emanet etti. 

Aralık ayında bir de acı haber geldi. Konya-Ankara ulaşımında yolcu yükünü çeken Yüksek Hızlı Tren, Ankara kalkışından kısa bir süre sonra yol kontrol lokomotifiyle çarpıştı. 3'ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada 86 kişi de yaralandı.

Yılın son günleri sabahın erken saatleriydi. Konya'nın Karatay ilçesindeki bir apartmanın çatı katında yangın çıktı. Anne ekmek almak için evden ayrılmıştı, yaşları 11 ila 4 arasında değişen 4 kardeş dumanlar arasında kaldı. Hastaneye kaldırılan dört çocuk kurtarılamadı... Esed zulmünden kaçarak Konya'ya yerleşen Suriyeli ailenin acısını bütün Konya paylaştı.

Samet Kuyrukçu / Konhaber

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English