Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Kağıthane'deki riskli binalara ilişkin açıklama

İstanbul Valisi Yerlikaya, Kağıthane'de çöken bina ile boşaltılan riskli binalara ilişkin, "Zemin etüt değerlendirmesi sonrası evlerine giremeyecek kişilere kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak." dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya’dan Kağıthane’deki riskli binalara ilişkin açıklama
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane'de çöken bina ile boşaltılan riskli binalara ilişkin "Yarın sabah 126 haneye hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak." ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ile çöken bina dolayısıyla Afet ve Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürülen Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.



Dün Yahya Kemal Mahallesi Akıcı Sokak'taki binanın yıkıldığını, daha sonra başka bir binayı kontrollü olarak yıktıklarını anımsatarak başlayan Yerlikaya, 24 daireyi güvenlik gerekçesiyle boşalttıklarını, spor salonunu acil olarak Afet Koordinasyon Merkezi'ne dönüştürdüklerini belirterek, "Aileler ve komşularla bir araya geldik. Onların üzüntülerini paylaştık. Koordinasyon merkezimiz görevinin başında. Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arayıp talimatlandırıyor. Onun talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile dün defalarca görüştük." diye konuştu.

"Kira yardımı ve taşınma yardımı yapılacak"
Vali Yerlikaya, bir gazetecinin evlerinde ziynet eşyası kalanlar ve kiracı olanların durumuyla ilgili sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Bugün tatil ama yarın sabah 126 haneye hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira yardımı, taşınma yardımı yapılacak. Devletimiz, hükümetimiz, belediyemiz hep beraber buradaki acıyı gidermek için el birliği yapıyoruz. Sevincimiz bir tane yaralımızın olmaması. Üzüntümüz, keşke böyle bir olay olmasaydı. Bütün hane halkının telefon numaralarını aldık, aramızda bir WhatsApp grubu kurduk, irtibatlaşıyoruz. Sağlıklı bir şekilde ama hızlı, 126 hane sahibinin hoşnut olacağı bir süreci burada başaracağız."

TOKİ Başkanı Bulut: Kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız
TOKİ Başkanı Ömer Bulut da kazı çalışmalarında bir blokta kazıklı istinat yapılırken, diğer blokta ankrajlı sistem uygulandığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yerinde yaptığımız incelemede ankrajların zeminde sağlam olduğunu, beton bölgesinde sıyrıldığını görüyoruz. Jeolojik araştırmalarımızla birlikte zemini emniyete alacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu maksatla sondaj çalışmasına hemen başladık. 8 metreye kadar sondajı yaptık. Bunu 40 metreye kadar tamamlayarak burada zemini güvenli şekilde, inşa edilebilir şekilde projelendirme ve inşaat faaliyetlerimiz başlayacak. Bununla birlikte buradaki yapı stoğuna baktığımızda genel olarak kentsel dönüşüme tabi tutulması gereken bir yapı stoğu söz konusu. Burada bir kentsel dönüşüm söz konusu. Sadece bu alan değil, belki Kağıthane'nin diğer alanlarında da projelere başlayacağız. Bu alanla ilgili kısa vadede boşaltılan 24 bina ile birlikte mevcutta yarım kalan kentsel dönüşümle bir projelendirme yapacağız." 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English