Son Dakika Haberler

İstanbul Valiliği: "Sınavların yapıldığı merkezlerin yakınlarında inşaat, imalat, kazı gibi gürültü üreten işlere sınav süresi boyunca ara verilmesi, klakson kullanılmasının engellenmesi ve bu hususların görevli kurumlarca titizlikle denetlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır" "Nüfus müdürlüklerimiz hafta sonu mesailerine devam ederken sınav gününe mahsusen, 07.00-10.00 arasında en az 2 ek personel görevlendirmek suretiyle hizmet vereceklerdir. Adaylar, ihtiyaç duyulması halinde, ikamet

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) merkezlerinin yakınlarında inşaat, imalat, kazı gibi gürültü üreten işlere sınav süresi boyunca ara verilmesi, klakson kullanılmasının engellenmesi ve bu hususların görevli kurumlarca titizlikle denetlenmesine yönelik gerekli tedbirler alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, gençlerin gelecek planlarının yönlendirilmesi bakımından büyük önem taşıyan sınavın huzurlu ve gürültüsüz bir ortamda gerçekleştirilmesini sağlamanın, kamu kurumları ve toplum olarak herkesin ortak görevi olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu sebeple sınavların yapıldığı merkezlerin yakınlarında inşaat, imalat, kazı gibi gürültü üreten işlere sınav süresi boyunca (09.30-13.00) ara verilmesi, klakson kullanılmasının engellenmesi ve bu hususların görevli kurumlarca titizlikle denetlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır. Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın ellerinde var olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Nüfus müdürlüklerimiz hafta sonu mesailerine devam ederken sınav gününe mahsusen, 07.00-10.00 arasında en az 2 ek personel görevlendirmek suretiyle hizmet vereceklerdir. Adaylar, ihtiyaç duyulması halinde, ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu ilçeye bakılmaksızın sınav yerlerine ya da bulundukları muhite en yakın ilçe nüfus müdürlüklerinden 07.00-17.00 arasında, sınav giriş belgelerini ibraz ederek hizmet alabileceklerdir."

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesince İETT otobüsleri, metrobüs, halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metro, füniküler, tramvay, teleferik, Şehir Hatları vapurlarıyla özel deniz motorlarında pazar günü YGS'ye girecek öğrencilerle görevlilere ücretsiz hizmet verileceği hatırlatıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English