Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail saldırısında evleri yıkılan Filistinli aile molozlar arasında iftar yapıyor

Filistinli Musa Zarab: "Evimin yıkıntıları üzerinde iftar yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Geçen yıl bu zamanlarda akraba, eş, dost mutlu bir şekilde iftar yaparken şu halimize bakın şimdi evsiz kaldık" "Bu işlenen bir suç, hem de büyük bir suç. İnsan hakları örgütleri, çocuk hakları savunucuları nerede? Neden bu çocukları korumak, onlara onurlu bir yaşam hakkı vermek ve daha fazla suç işlenmesine engel olmak için harekete geçilmiyor?"

Anadolu Ajansı haberine göre;
REFAH (AA) - HANİ EŞ-ŞAİR - İsrail savaş uçakları tarafından yaklaşık 2 hafta önce evleri yıkılan Gazzeli aile, ramazan ayında evlerinden geriye kalan molozlar arasında iftar yapıyor.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde üç ailenin ikamet ettiği iki katlı bina, 5 Mayıs'ta İsrail savaş uçaklarınca vuruldu. Yıkılan binadan geriye molozlar ve artık başlarını sokacak bir evleri olmayan aralarında küçük çocukların da bulunduğu 20 kişi kaldı. Evsiz kalan ailelerden bir kısmı kendi imkanlarıyla kiraya çıkarken bir kısmı da akrabalarının yanına sığınmak zorunda kaldı.

Bir bombayla evleri ve yaşamları paramparça olan Filistinli Musa Zarab ve ailesi, ramazanda yıkılan evlerinin enkazı üzerinde plastik bir masa ve birkaç sandalye ile kurdukları sofrada iftar ediyor.

- "Evimin yıkıntıları üzerinde iftar yapacağım hiç aklıma gelmezdi"

Ailesiyle evlerinde güven içinde yaşamaları gereken barışçıl sivil insanlar olduklarını söyleyen Zarab, şöyle konuştu:

"Evimin yıkıntıları üzerinde iftar yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Geçen yıl bu zamanlarda akraba, eş, dost mutlu bir şekilde iftar yaparken şu halimize bakın şimdi evsiz kaldık. Geriye moloz yığınlarının kaldığı bu evde pek çok anımız var. Ben, çocuklarım ve ailem büyük bir acı yaşıyoruz, bütün bunlar çok büyük bir zulüm."

Zarab, çocuklarının normal hayatlarına geri dönebilmesi için imkanları nisbetinde uğraştıklarını ancak yıkım ve molozlar arasında bu trajediyi unutmanın pek de mümkün olmadığını ifade etti.

- "Evimizi gözlerimizin önünde bombaladılar"

Zarab, "Bu işlenen bir suç, hem de büyük bir suç. İnsan hakları örgütleri, çocuk hakları savunucuları nerede? Neden bu çocukları korumak, onlara onurlu bir yaşam hakkı vermek ve daha fazla suç işlenmesine engel olmak için harekete geçilmiyor?" diye konuştu.

Saldırı anının hala gözlerinin önünden gitmediğini dile getiren Zarab, o geceyi şu sözlerle anlattı:

"İsrail askerleri tarafından telefonla arandık. Gecenin sessizliğini delercesine çalan o ses hala kulaklarımda. Bir kaç dakika içerisinde evi boşaltmamız istendi. Biz ve komşularımız evden hiçbir şey alamadan sadece üzerimizdeki kıyafetlerimizle kendimizi sokağa attık. Daha tam olarak uzaklaşamamıştık ki evimizi gözlerimizin önünde bombaladılar. O andan itibaren evimizdeki güven ve huzur atmosferi korku ve hüzne dönüştü."

İsrail'in 4-5 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ikisi hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit olmuş, 150 Filistinli yaralanmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English