Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İranlılar nevruz geleneklerini Van'a taşıdı

Nevruz tatilini Van'da değerlendiren İranlı turistler, nevruz gelenekleri kapsamında "haft sin" sofrası hazırlayarak yeni yıla girmenin heyecanını yaşadı İranlı Rezaian: "Ülkemizde 13 günlük Nevruz Bayramı tatili var. Biz de bu tatilimizi değerlendirmek için Van'a geliyoruz. Kültürümüzde yıl başının bereketli olması için 'haft sin' sofrası kurulur. İki hafta boyunca bu sofra evin bir köşesinde kalır. İran'daki kültürü burada yaşatıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
VAN (AA) - Van'da 13 günlük nevruz tatilini değerlendiren İranlı turistler, bayram geleneklerini de kente taşıyor.

Baharın habercisi nevruzu yılbaşı olarak kutlayan İranlılar, kültürlerindeki "haft sin" sofrasını hazırlayarak yeni yıla giriyor.

Nevruz Bayramı'ndan önce hazırlanan ve iki hafta boyunca evin bir köşesinde duran "haft sin" sofrasında sebze, elma, sirke, demir para, sarımsak, buğday ve iğde bulunuyor. Sofranın bereket ve uğur getireceğine inanılıyor.

İranlı Vedut Rezaian, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Van'da güvenli şekilde tatillerini geçirdiklerini ve nevruz kültürünü yaşadıklarını söyledi.

Van'a 18 defa geldiğini ve burada nevruzu kutladığını ifade eden Rezaian, şöyle konuştu:

"Ülkemizde 13 günlük Nevruz Bayramı tatili var. Biz de bu tatilimizi değerlendirmek için Van'a geliyoruz. Kültürümüzde yılbaşının bereketli olması için 'haft sin' sofrası kurulur. İki hafta boyunca bu sofra evin bir köşesinde kalır. İran'daki kültürü burada yaşatıyoruz. Bununla çok mutlu oluyoruz. Bu sofrada Allah'ın yedi bereketi var. Sofrada yer alan her şeyin bir anlamı var. Onun için bizim kültürümüzde çok önemli. Van'a yılda 4 defa geliyoruz. Aile olarak alışveriş tutkunuyuz. Burada olmaktan çok mutluyuz."

İranlı Mzasoud Abbasi de yılbaşında hem eğlendiklerini hem de kültürlerini yaşama olanağı bulduklarını dile getirdi.

Van'ın çok güzel bir şehir olduğunu ve kenti sevdiğini dile getiren Abbasi, "Vanlılar çok sıcak kanlı, bizden biri gibiler. Bu yüzden Van'da olmaktan çok mutluyuz. Burada 'haft sin' sofrasını kurarak bereketlendik ve doyasıya eğlendik." dedi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English