Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

iPhone 8 çerçevesiz ekran ile mi gelecek?

Apple’ın yeni bombası, 2017 yılında gündeme düşmeye hazırlanıyor.

iPhone 8 çerçevesiz ekran ile mi gelecek?

Apple’ın yeni bombası, 2017 yılında gündeme düşmeye hazırlanıyor. iPhone 8 ismi ile geleceği düşünülen yeni iPhone modeli, akıllı telefon sektörüne ayrı bir bakış açısı katacak gibi görünüyor. Zira gelen bilgilere göre Apple, iPhone Ferrari olarak kapalı kapılar ardında geliştirdiği yeni modeli iPhone 8’i, çerçevesiz ekran ile tanıtacak. Bununla beraber birçok yeni ve sektöre yön verecek özellik de yeni iPhone 8 modeli ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunulmaya başlanmış olacak.

iPhone 8 çerçevesiz ekran ile mi gelecek?

habertekno.com tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre Apple’ın iPhone’un 10. yılı için özel olarak hazırlayacağı ve ismine kuvvetle muhtemel iPhone 8 diyeceği yeni akıllı telefon modeli, tasarım anlamında büyük değişikliklere ev sahipliği edecek. Bu değişimlerin ilki ise yeni iPhone 8 modelinin çerçevesiz ekran prensibini benimseyecek ilk Apple markalı akıllı telefon modeli olması şeklinde aktarılıyor.

Açıklanan diğer bilgilerin neticelerine göre iPhone modelinin 10. yaş günü için hazırlanan bu yeni model, şimdiye kadarki tüm iPhone modellerinin tasarım anlayışından çok daha farklı olacak. Çift tarafı kavisli ve çerçevesize yakın ekran teknolojisi, kablosuz şarj özelliği, iyileştirilmiş pil ömrü ve cam materyal kullanımı, yeni iPhone 8 modeli için iddia edilen özellikler arasında yer alıyor.

iPhone 8 fiyatı ile de diğer iPhone modellerinden farklı olacak!

Öncelikle belirtmek gerekirse Apple, ilk iPhone modelinden bu yana benzer bir fiyatlandırma politikasını izlemiş ve süreç iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine kadar devam etmiş durumdaydı. Lakin, yine ortaya atılan iddialara göre Apple, ilk defa iPhone 8 modeli ile birlikte fiyatlandırma politikasında büyük bir değişime gidecek.

Bundan önce belirtmek gerekirse şu an için iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin fiyatlandırmaları, Amerika Birleşik Devletleri pazarı için 750-900 dolar aralığında değişim gösteriyor. Boyutlandırmaya göre farklılık gösteren bu fiyatlandırma politikası, iddia edilenlere göre iPhone 8 fiyatı üzerinde kendini ilerletmiş olacak ve en ucuz model, bin dolar seviyesini geride bırakacak.

Ülkemize göre bir değerlendirme yapmak gerekirse eğer durum bin dolar seviyesinde kendini gösterirse, bu fiyatlandırmanın ülkemize yansıyan değeri, en az 5 bin Türk Lirası anlamına geliyor. Depolama seçeneklerinin farklı fiyatlandırmalara sahip olacağı düşünüldüğünde, iPhone 8'in 6 bin TL'ye kadar ulaşan Türkiye fiyatları gelmesi işten bile değil.

iPhone 8 fiyatı, özellikleri ile paralel gösterilecek!

Elbette ki Apple'ın 10. yıla özel olarak hazırladığı iPhone 8 fiyatı konusunda bu derece ciddi bir artış gerçekleştirmesinin sebebi, yine "Haber Tekno" internet sitesi tarafından, yeni model ile gelecek ve sektörde yankı uyandıracak özellikler olarak açıklanıyor. İlk olarak iPhone 8 özellikleri arasında, OLED ekran teknolojisinin kullanılacağı dile getiriliyor. Hatırlatmak gerekirse OLED ekran teknolojisinde içinde bulunduğumuz yıl itibariyle büyük bir üretim kıtlığı baş gösteriyor. Dolayısıyla OLED ekran fiyatları da diğer ekran teknolojilerine kıyasla çok daha yükseklerde yer alıyor. Nitekim sadece iPhone 8 OLED ekran kullanımı bile, fiyatlandırma konusunda bir artışın somut örneği olarak gösterilebiliyor.

Öte yandan kablosuz şarj teknolojisine geçiş yapılması ve materyal kullanımında arka yüzeyin komple cam malzemeden oluşacak şekilde tercih edilmesi gibi detaylar, üretim sürecini ve ham madde maliyetlerini artırıyor. Bu durumlar da kademeli olarak yeni iPhone'un fiyatlarını ileriye çekmiş oluyor.

iPhone 8 modeline ek olarak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus!

Ayrıca bir paragraf açmak gerekirse Apple, bu yıl sadece tek bir iPhone modeli duyurmayacak. Açıklanan bilgiler doğrultusunda iPhone 8 modeline ek olarak teknoloji devi Apple'ın, iki farklı model daha tanıtması bekleniyor: iPhone 7s ve iPhone 7s Plus!

Bu iki model, iPhone'un 10. yılına özel olarak hazırlanan modelden daha farklı bir tarafta kendine yer bulacak. Edinilen bilgilere göre Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin devam modelleri olarak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerini de satışa sunacak ve 3 farklı iPhone modeli ile akıllı telefon piyasasında yer etmiş olacak.

Özel modelden farklı olarak yeni iPhone 7s ve iPhone 7s Plus, daha önce de belirtildiği gibi iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin devam modelleri niteliğini taşıyacak. Nitekim özellikleri ve tasarımı ile birbirlerine benzeyen iki farklı model daha ortaya çıkmış olacak.

iPhone X olarak da isimlendirilen özel iPhone 8 modelinin fiyatlandırmasından farklı olarak söz konusu bu iki model, iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin fiyatlandırma politikalarını takip eden iki yeni model olarak piyasaya sürülecek.

iPhone 8 ne zaman çıkacak?

Son olarak belirtmek gerekirse Apple'ın özel olarak üzerinde çalıştığı ve akıllı telefon sektörü için önemli bir adım olacak iPhone 8 çıkış tarihi, daha önceki iPhone modellerinde olduğu gibi Sonbahar mevsiminin başlangıcına denk getirilecek ve iPhone 8 satışları ekim ayı itibariyle dünyanın pek çok bölgesinde ez zamanlı veya kademeli olarak gerçekleştirilmeye başlanacak.

iPhone 8 Türkiye satışları da ilgili tecrübe şimdiye kadar yaşananlardan yorumlanarak elde edilen bilgilere göre kasım ayı itibariyle gerçekleştirmeye başlanmış olacak. Bundan ötürü Avrupa'da ki satışlara kıyasla, ülkemizde büyük bir gecikmenin yaşanmaması bekleniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English