Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İnşaattan düşen işçinin organları 6 hastaya umut oldu

Rize'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin bağışlanan organları, İstanbul, Ankara, Trabzon ve Samsun'daki 6 hastaya nakledilecek.

İnşaattan düşen işçinin organları 6 hastaya umut oldu
Rize'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki inşaat işçisi Ali Fırat'ın ailesi tarafından bağışlanan organları, 6 hastaya umut oldu.

Merkeze bağlı Çarşı Mahallesi Hacı Eşref Caddesi'nde, 4 gün önce çalıştığı inşaatın 4. katından düşen ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ali Fırat'ın beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkililerinin görüştüğü Süleyman ve Emine Fırat çifti, iki çocuklarından biri olan Ali Fırat'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine uzman ekip tarafından yapılan operasyonla Fırat'ın böbrekleri, korneaları, karaciğeri ve kalbi alındı.

Organ nakli bekleyen hastalar için gencin kalbi İstanbul, karaciğeri Ankara, bir böbreği Trabzon, korneaları ve diğer böbreği ise Samsun'a gönderildi.

Öte yandan, belgelerde imzası eksik olan anne Emine Fırat'ın, sabah saat 03.00'te yeniden hastaneye gelerek oğlunun organlarının bağışlanması için imza verdiği öğrenildi.



İlçe Müftüsünden organ bağışı çağrısı
Ali Fırat için Güneysu ilçesine bağlı Kıbledağı köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kaymakam Davut Düzgün, İlçe Belediye Başkanı Halil Turan, AK Parti İl Başkanı İshak Alim ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Abdülkerim Çelik, burada yaptığı konuşmada, organ bağışının önemine vurgu yaparak, "Kendi canını Allah'a tevdi ederken inşallah vermiş olduğu organlarıyla birçok cana da can verecek. Organ naklinden dolayı ailesine teşekkür ediyorum. Bizler kaliteli yaşam için insanlara, hastanede şifa bekleyen çaresiz insanlara çare olmalıyız. Çare olan bu kardeşimize, yapmış olduğu güzelliklerle de Rabb'im rahmeti ile muamele edecektir. Buna inanıyoruz." dedi.

Fırat'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English