Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi tamamlandı

Uluslararası Katılımlı II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi tamamlandı. İlkine ev sahipliği yapan SOBE , II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi’ne de katıldı.

II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi tamamlandı
Kartepe Belediyesi ve KOÜ tarafından düzenlenen ve  iki gün süren II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi, KOÜ Derbent Uygulama Oteli’nde sona erdi. Uluslararası Katılımlı Birinci Ulusal Hippoterapi Kongresi, Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve SOBE Vakfı işbirliği ile Konya’da yapılmıştı. 

Derbent Oteli’nde yapılan II’nci kongrenin ilk gününde, ev sahipliğini Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yaparken, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ziya Yalçınkaya, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr.Harun Arslan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. 

İki gün boyunca süren kongrede KOÜ Kartepe Atçılık MYO Müdürü ve kongre başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdener Balıkçı başkanlığında bilimsel sunumlar yapıldı. Ulusal ve uluslar arası birçok akademisyenin katıldığı kongrede; Hippoterapi uygulamasında görev dağılımı ve sorumluluklar, Hippoterapi uygulamasında her yönden atın değerlendirilmesi, Serebral Palsililerde ata binmekten yürümeye, Serebral Palsi, Nöroplastisite ve Rehabilitasyon, Serebral Paslsililerde gövde stabilizasyonu, Selebral Palsi’de Hippoterapi uygulaması, Gemlik atı ırkının atçılıkta ki yeri ve terapiye uygunluğu, üniversitelerde Hippoterapi eğitiminin önemi ve uygulaması, otizm ve Hippoterapi, Hippoterapinin farklı hasta gruplarında uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi konularında katılımcılara bilgi verildi.  

Ayrıca II’nci Ulusal Hippoterapi Kongresi’ne KOÜ Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Fiz.Tıp ve Reh. Prof.Dr.Nigar Dursun, KOÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri, Fiz.Tıp ve Reh. Yrd. Doç. Dr. Ilgın Sade, KOÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri, Fiz.Tıp ve Reh. Prof. Dr. Erbil Dursun, İş.Uğr.Tek.Musa Eyüpoğlu, KOÜ’nden Yrd. Doç. Dr. Murat İnanır katılarak alanları hakkında katılımcılara sunum yaptılar. 

Kongre'ye Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi adına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ziya Yalçınkaya katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English