Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İbrahim Paparacı Konya SMMMO için başkan adaylığını açıkladı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda genel kurul hazırlıkları devam ediyor. Konya Meslekte Dayanışma Grubundan İbrahim Paparacı, genel kurulda başkan adayı olduğunu açıkladı. Vaatlerini bir bir sıralayan Paparacı, sektörün kalifiye eleman sorununu çözeceğini vurguladı.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Olağan Genel Kurulu yaklaşırken Meslekte Dayanışma Gurubundan İbrahim Paparacı başkan adaylığını açıkladı. Paparacı konuşmasında "Gelişen, değişen ve büyüyen mesleğimizde ve odamızda şu anda 2 bin 398 üyemiz mevcuttur, 258 stajerimiz de kapıda beklemektedir. Ve 558 stajer aday adayıyla da büyük bir camiayız" dedi. 

Vaatlerini kamuoyuyla paylaşan Paparacı, meslek yasası hakkında konuştu. Paparacı "1989 senesinde 3568 sayılı yasamız çıktığında 'ağır çıktı, aksak çıktı, eksik çıktı, zaman içinde düzelir' dendi. Ancak yıl 2019 ve 30 yıllık bir meslek yasamız var. Üç başlı olarak çıktığımız yolda geldiğimiz noktada bu iki ünvana inmiştir. Ancak içerik olarak hiçbir değişiklik yoktur. Bu üç ünvanı meslek ve meslek yasası olarak sadece serbest muhasebeci mali müşavirlerin kendini bulacağı, kendini ifade edeceği, tek ünvanlı yasaya dönüştürmektir gayretimiz ve çabamız" diye konuştu. 



TÜRMOB’da üye sayısının 105 bin olduğunu belirten Paparacı, “Bizi yöneten 4 koltuk var, hak ettiğimiz koltukları alacağız” dedi.

Paparacı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"105 bin serbest muhasebeci mali müşavir, 4 bin de yeminli mali müşavir var. Temsiline baktığımızda, biz 105 bini temsil eden sadece 4 sandalye, 4 bini temsil eden ise 5 sandalye var. Bu temsilde adaletin ters tezahürüdür. Bu ters tezahür bizim serbest muhasebeci mali müşavirler olarak hakettiğimiz koltukları almamızla doğru yolu bulacaktır"  

Meslekte angaryalarla karşılaştıklarını kaydeden İbrahim Paparacı, bu konuda gerekli mücadeleyi vereceklerini ifade etti. Paparacı "Hangi kuruma gitsek bizden bir belge, bilgi, beyanname istiyorlar. Bizim mesleğimiz danışılan, akıl veren, yön veren bir meslektir, kırtasiye ile boğuşulan değil... Gerekli yasal statümüz neyse onu almak ve uygulamaya koymak için gerekli mücadeleleri vereceğiz" dedi. 

Paparacı’nın vaatleri arasında yeni büro açanlar ve kadın mali müşavirler de vardı. Paparacı "Ekonomik sıkıntılarla, imkansızlıklara bürolarını çevirmeye çalışan arkadaşlarımız var. Biz de oda olarak onların gerek maddi gerek manevi olarak yanlarında olalım diyoruz. Bayan meslektaşlarımızın da gerek özlük hakları gerekse de çalışma şartlarının yasal bir çerçeveye oturtulması adına mücadele vereceğiz" dedi. 

Büro standartlarını geliştireceklerini söyleyen İbrahim Paparacı sektörün kalifiye eleman sıkıntısını da çözeceğini söyledi. Paparacı "Serbest bürosu olan meslektaşlarımız haksız rekabet ve haksız rekabetten elde edilen defterden alınamayan ücretlerden yakınmaktadır. Bunun için Meslekte Dayanışma Grubu olarak büro standartlarının çıkarılması için elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Kalifiye elaman konusunda da İŞKUR ile istihdam garantili kursları yapmak çok zor değil. Bunu da programımıza alacağız ve mücadelesini vereceğiz" diye konuştu. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • AD
    Ali Durmaz
    5 yıl önce

    Hayırlı olsun. Allah muvaffak etsin. Yolumuz açık olsun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English