Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hüsnüye Erdoğan'dan '18' yaş eleştirilerine yanıt

Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, seçilme yaşının 18’e indirilmesine yapılan itirazlara cevap verdi. Erdoğan, "Biz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih’in torunlarıyız. Biz sizlere güveniyoruz ve çağ kapatıp çağ açacak gençlerin aranızda olduğunun bilincindeyiz" dedi.

Hüsnüye Erdoğan’dan ’18’ yaş eleştirilerine yanıt
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Kürsü-Asımın Nesli Projesi” programında Ereğli, Seydişehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Kulu ve Karapınar’dan gelen gençlerle buluştu.

"Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin temel nedeni Büyük ve Güçlü Türkiye’dir" diyen Başkan Altay, “16 Nisan akşamı inşallah zaferi hep birlikte kutlayacağız. 17 Nisan sabahında da yeni bir Türkiye’ye, yeni bir dünyaya uyanacağız” dedi.

Programa Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, Ak Parti Karatay Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zeren, Ak Parti il ve ilçe yöneticileri, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, farklı ilçelerden Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.  

Programın açılış konuşmasında gençlere seslenen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Çok yoğun bir çalışma tempomuz var ama ne zaman genç arkadaşlarla bir araya gelsek, sizdeki enerji bize de geçiyor ve büyük bir aşkla yeniden çalışmaya başlıyoruz. “Asımın Nesli Projesi” siz genç arkadaşlarımız için önemli bir program. Farklı ilçelerden genç arkadaşlarımız bir araya geliyor, kaynaşıyor ve size farklı bir vizyon sunuyor. İnşallah burada elde ettiğiniz kazanımlar ileride size önemli katkılar sağlayacak. Ak Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 


Başkan Altay, “Hayatta başarılı olmanın temel sırlarından biri de oluşturacağınız sosyal çevredir. Çok başarılı okullarda okuyabilirsiniz, kendinizi çok iyi yetiştirebilirsiniz ama bir sosyal çevreye aidiyetiniz yoksa kendinizi ifade etmeniz ve başarılı olmanız çok zor. Onun için burada farklı ilçelerden arkadaşlarla tanışmayı mutlaka bir hedef olarak belirleyin” dedi. 

Ganalı bir imamım 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Referandumu ile ilgili bir videosunu gençlerle paylaşan Başkan Altay, “Ümmetin bizden beklentisi var. Çalışmak, sadece kendi adımıza, ailelerimize olan borcumuz değil bu ümmete olan borcumuzdur. Bizden beklentisi olan insanları mahcup etmemek için çok gayret etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Bu sadece bu insanlara yardım etmek adına değil, bu insanların sesini duyurmak adına da çok önemli. Birilerin çıkıp bu düzenin artık böyle gitmeyeceğini ifade etmesi gerekiyor. Bunu yapacak, bu güce sahip bir ülkemiz var” dedi.

"Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin temel nedeni Büyük ve Güçlü Türkiye’dir" diyen Başkan Altay, “Siyaset yaptığımız dönem, çok güçlü bir liderin siyaset yaptığı döneme denk geldi. Bu açıdan kendimizi şanlı addediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan başladığımızda Başbakanımızdı ve şimdi Cumhurbaşkanımız. Onun himayesinde birçok zorluğu aşmayı başardık. Sizin önünüzde çok uzun bir gelecek var. Bu gelecek için büyük ve güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. Bunun yolu da mutlaka ve mutlaka siyasi istikrarı sağlamak, güçlü liderler ortaya çıkarabilmek. Hırsla bizim düşmemizi bekleyen büyük topluluklar var. Eğer tökezlersek sonucunu hayal edemeyiz ama ümmetin bizim etrafımızda toplanacağını herkes gördü. Dimdik ayakta durmalıyız” dedi. 

16 Nisan referandumunun bir parti seçimi olmadığını hatırlatan Başkan Altay, “Cumhurbaşkanlığı Refeandumu bir gelecek seçimi. Onun için sizlerin daha çok çalışması gerekiyor. Sizlerin sorumluluğu bizden daha fazla. Çünkü sizin önünüzde daha uzun bir gelecek var. Bu geleceğe sahip çıkmak adına sizlerden büyük bir gayret bekliyoruz. 16 Nisan akşamı inşallah zaferi hep birlikte kutlayacağız. 17 Nisan sabahında da yeni bir Türkiye’ye, yeni bir dünyaya uyanacağız. Türkiye’nin en önemli gücü gençliği, çok hızlı bir büyüme içerisindeyiz. Sadece Selçuklu’da ilk kez oy kullanacak kişi sayısı 15 bin. Bizim bu sayıya tek tek ulaşma imkanımız yok. O yüzden bu konuda kendinizi görevli kabul edin, bu programlarda elde ettiğiniz kazanımları mutlaka diğer arkadaşlarla paylaşın. Bu sizlerden önemle rica ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve 18 maddelik anayasa değişikliği hakkında katılımcılara bilgilendirme yapan Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, anayasa paketinin hazırlanma sürecini ve değişen maddeleri tek tek nedenleriyle açıkladı.

Seçilme yaşının 18’e indirilmesine yapılan itirazlara cevap veren Erdoğan, “Muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorum. 2 yıl öncesine kadar seçilme yaşını 18’e indirelim diyen onlardı. Şimdi sahalara çıkıp “Efendim bu böyle olur mu?” diyorlar. Evet bal gibi olur. Biz atalarımızı biliyoruz ki, biz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih’in torunlarıyız. Biz sizlere güveniyoruz ve çağ kapatıp çağ açacak gençlerin aranızda olduğunun bilincindeyiz. 15 Temmuz’u hatırlayalım yeniden. İlk önce sokağa fırlayanlar kimlerdi, sizlerdiniz. Eline al bayrağımızı alıp köprüye koşan kimlerdi, sizlerdiniz. Elinde bayraklarla 15 yaşında  şehit olanlar gençlerimizdi. Dolayısıyla sizler bunu çoktan hak ettiniz.” dedi.

Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasına yapılan itirazlara da cevap veren Erdoğan, “Batı Avrupa ülkelerinde bir milletvekiline düşen vatandaş sayısı 50 bin ile 20 bin civarında değişiyor. Bizde ise bu sayı yaklaşık 150 bin.Türkiye ile AB ülkelerini karşılaştırdığımızda parlamenter başına düşen nüfus ve seçmen sayısı Türkiye’de neredeyse 2-3 katı. Seçmenin Milletvekiline daha kolay ulaşması ve sorunlarını aktarabilmesi açısından bu oranın düşürülmesi gerekir. Bu düzenleme ile temsili tabana yaymayı hedefliyoruz” dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Anadolu
    7 yıl önce

    18 yaşı eleştiren zihniyet acaba su an 30 yaş altı kaç vekil var. Amaç sadece karalama yani yeniliğe karşısınız siz zaten herşeye karşısınız siz belamısınız ne istiyorsunuz defolup gidin bu memleketten yahu yeter bıktık sizden yeter artık Evett sonuna kadar EVET patlayın çatlayın

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English