Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hükümetle memurlar arasındaki toplu görüşmeler

MemurSen Genel Başkanı Yalçın: "Biz eski Türkiye devrini sadece siyasi zeminde değil, fikri zeminde değil, akli ve ahlakı zeminde değil, mali zeminde de kapattık. Kamu işveren heyetinin de bizimle aynı tavır içerisinde olmasını umuyor ve bunu hala bekliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz eski Türkiye devrini sadece siyasi zeminde değil, fikri zeminde değil, akli ve ahlaki zeminde değil, mali zeminde de kapattık. Kamu işveren heyetinin de bizimle aynı tavır içerisinde olmasını umuyor ve bunu hala bekliyoruz." dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu 26. İl Temsilcileri Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Yalçın, Türkiye'de 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ve 1 milyon 900 bin memur emeklisi olduğunu belirterek, her dört kişiden birini doğrudan, toplumun tamamını ise dolaylı yoldan ilgilendiren çok kritik bir süreçten geçildiğini söyledi.

Bu süreçte kamu görevlilerinin açlık ve yoksulluk sınırından çıkarak Türkiye'nin artan refah seviyesine uygun ücret almalarını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Yalçın, toplu sözleşme masasına yüzdelik zam, taban aylık ve ek ödeme oranları olarak üç teklifle oturduklarını hatırlattı.

Kamu işveren heyetleri ile yoğun mesai sarf ettikleri bir süreç yaşadıklarını belirten Yalçın, şöyle konuştu:

“Tam da bu noktada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum; çatışmanın uzlaşmadan daha maliyetli olduğuna, kucaklaşmanın yumruklaşmadan daha az enerji gerektirdiğine, el sıkışmanın kamplaşmanın maliyetini sıfırlayacağına, aynı iradenin altına imza atmanın farklı iradelere niza çıkarmaktan daha az yorduğuna hep şahitlik ettik. 20 milyon insanı mutlu etmenin üreteceği sosyal sermaye, 20 milyon insanı sevindirmek için kullanılacak finansal sermayeden daima daha büyüktür. Aksi bir duruşla, 20 milyon insanı üzmekle üretilecek sosyal maliyet, sevindirmek için kullanılması gereken finansal maliyetten her zaman daha büyüktür.”

Büyüyen Türkiye'nin ekonomisinin de güçlendiğini belirten Yalçın, kendilerine önerilen zam oranlarını Türkiye'nin adalet zemini ve kalkınma hamlesine uygun bulmadıkları için kabul etmediklerini söyledi.

Önlerinde "altın değerinde 36 saat" olduğunu belirten Yalçın, kamu işverenlerini uzlaşmaya davet etti. Yalçın, “Hakkımızdan bir kuruş fazlasına tamah etmedik. Hakkımızdan bir kuruş eksiğine de rıza göstermeyeceğimizi her ortamda dile getirdik.” dedi.

Yapılan teklifi "aciz Türkiye'ye yakışabilecek bir teklif" olarak niteleyen Yalçın şunları kaydetti:

"Biz eski Türkiye devrini sadece siyasi zeminde değil, fikri zeminde değil, akli ve ahlakı zeminde değil, mali zeminde de kapattık . Kamu işveren heyetinin de bizimle aynı tavır içerisinde olmasını umuyor ve bunu hala bekliyoruz. İşveren heyetinin hükümet iradesinin zam oranı teklifini inişe geçmiş uçak modunda değil, kalkışını tamamlamış, irtifasını yükseltme moduna geçmiş uçak tadında taşıması için hala 36 saat var. 4 tane ucu yan yana getiren teklifin bizden vize alması ve emek sınırları içerisinde yer bulması asla mümkün değil."

- "Kamu işvereni beşibiryerdeki takmalı"

Toplu sözleşmenin kamu görevlileri için büyümeden payını, refah artışından hakkını aldıkları bir düğün olmasını dilediklerini belirten Yalçın, "Bu düğünde kamu işverenine düşen, beşibiryerdeyi toplu sözleşme masasının gerdanına takmak olmalı." ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerine yapılacak iyileştirmelerin ülkenin ekonomisinde pozitif etki yaratacağını vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize verilecek iyileştirme yurt dışında tatile gitmeyecek, yabancı şirketlerin kesesine akmayacak, mahalledeki bakkala, manava, kasaba aktarılacak. Dolayısıyla iç piyasayı hareketlendirecek tulumba etkisi göstertecek. Türkiye'yi büyütecek, huzuru büyütecek katsayısını artıracak. Fakat bizi mutlu etmeyen rakamların, kamu görevlilerini mutlu etmeyen rakamların toplumu da mutlu etmesi beklenmez."

Türkiye'nin huzurunu ve kamu görevlilerinin mutluluğunu istediklerini ifade eden Yalçın, masadan uzlaşma çıkması için sonuna kadar gayret göstereceklerini vurguladı. Yalçın, "Emeğin hakkını enflasyon değil, milletin adamı belirlesin." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English