Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hisarcıklıoğlu'ndan özel sektöre 'artı bir istihdam' çağrısı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında özel sektör temsilcilerine Türkiye'nin geleceği için en az artı bir istihdam sağlamaları çağrısında bulundu.

Hisarcıklıoğlu’ndan özel sektöre ’artı bir istihdam’ çağrısı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinin 6 yıldır uzun dönem ortalamasının altında bir hızla büyüdüğünü ve bu yıl da durumun aynı olacağını söyledi. 

Hükümetin mevcut olanı, bir başka deyişle iş dünyasının gücünü koruma noktasında özel sektöre önemli destekler sağladığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar istihdamda en önemli sıkıntılardan biri istihdam üzerindeki vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primi gibi maddi yüklerdi. OECD hesaplarına göre Türkiye'de istihdam yükü yüzde 38,3. Yani bir işverenin brüt ücret maliyetinin yüzde 38'ini vergi ve prim yükleri oluşturuyor. Bu noktada hükümetimiz devrim niteliğinde tarihi bir karar alarak yeni istihdamda bu yükü sıfırlıyor. Bu kapsamda tüm işverenlere bu yılın sonuna kadar özel bir imkan sunuluyor. İşverenler 2017'de işe aldıkları her çalışan için bu teşvikten yararlanabilecek."

Özel sektöre istihdam seferberliği çağrısı
"Madem ki hükümetimiz olanı koruma noktasında bize önemli destek vermekten çekinmiyor, yanımızda duruyor. Bizim de bu noktada üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullanan Hisarcıklıoğlu, bu anlamda ülkenin beşeri sermayesinin kayba uğramadan bir sonraki döneme aktarılmasına katkı sağlamaları gerektiğini kaydetti.

İstihdam seferberliğini de bu çerçevede gördüğünü vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlattığımız istihdam seferberliğinin bu çerçevede Anadolu'nun işçi-işveren ilişkisi kültürüne son derece uygun olduğu kanaatindeyim. Özel sektörümüze sesleniyorum. Türkiye'nin geleceğine sen de en az artı bir istihdam sağla. Hükümetimizin desteği ile bu istihdam seferberliği inşallah başarıya ulaşacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu basına açıkladı. 1-20 Şubat arasında yaklaşık 103 bin kişiye istihdam sağlandı. Türkiye genelinden ve bazı şirketlerden gelen ilk bilgiler de istihdam seferberliğinin başarıya ulaşacağının işaretlerini veriyor.

Türkiye'nin tüm iş adamlarını, iş kadınlarını istihdam seferberliğine katılmaya çağırıyorum. Hatırlar mısınız? Bir dönemin reklam sloganı vardı, 'Evdeki huzur, zenginlik budur.' Ben de ülkenin zenginliği, işsizlerin evdeki huzuru için bütün girişimcilerimizi istihdam seferberliğine destek vermeye davet ediyorum. Gün safları sıklaştırma, el ele, omuz omuza verme günü. İşçi, işveren hep birlikte çalışma günü. Ayrılmaz bir parçası olduğumuz küresel ekonomi ve bölgesel istikrarsızlıktan kaynaklı yaşanan sıkıntıları ancak birlikte durursak aşabiliriz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English