Son Dakika Haberler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: "Yıpranma payı, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşmalı" "Yüzbinlerce taşerona verilen kadro, sayıları çok az olan vekil ebe ve hemşirelere de verilmeli"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Yıpranma payı, bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşmalı." ifadesini kullandı.

Memiş, Hemşireler Günü ve Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlık hizmetinin yükünü çeken hemşirelerin sorunlarının, acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıkta dönüşümün birinci aşamasında, yıllık sağlık hizmetlerine ulaşım ve vatandaş memnuniyetinin artmasına karşın, personel sayısında artış yaşanmadığına dikkati çeken Memiş, şöyle devam etti:

"Bu başarının sağlanmasında, sağlık çalışanları içinde en büyük sayıya sahip olan hemşirelerin payı büyüktür. Hemşireler, sağlıkta dönüşümün kahramanlarından olmalarına karşın, hak ettikleri değeri görmemekte, sorunlarının çözümüne yönelik kalıcı adımlar atılmamaktadır. Gerekli istihdamlar yapılarak, başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarının yükünün azaltılması gerekmektedir."

Sağlık çalışanlarının ortak sorunlarından birisinin yıpranma payı olduğunu vurgulayan Memiş, "Büyük çoğunluğu kadın olan sağlık çalışanları, 7 gün 24 saat çalışmasına karşın yıpranma payı alamıyor. Uzun uğraşlarımız sonucu yıpranma payı TBMM aşamasına gelmiş durumda. Yıpranma payı bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yasalaşmalı." ifadesini kullandı.

Memiş, sağlık çalışanlarının bir başka sorununun da performans sistemi olduğunu ifade ederek, çalışanları memnun edecek, çalışma barışını sağlayacak, hizmet kalitesi ve verimliliğini artıracak yeni bir performans sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını isteyen Memiş, böylece sağlık çalışanlarının, emekli olduklarında yaşadıkları emekli maaşı ve emeklilik tazminatı kayıplarının önüne geçileceğini kaydetti.

Sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik kreş sorununa da değinen Memiş, mevcut kurumlardan kreşi olmayan yerlerde kreş açılması, yeni yapılacak tesislerde de mutlaka kreşe yer verilmesi, 24 saat esasına göre hizmet veren kurumlarda kreş hizmetinin de 24 saat yapılmasını istedi.



- Şiddetle mücadelede kararlı olunmalı


Memiş, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayacak yasal düzenlemenin, kararlılıkla uygulanması gerektiğini kaydetti.

Kamuda sözleşmeli istihdamın yanlış olduğunu değerlendiren Memiş, farklı türdeki istihdamların çalışma barışını bozduğunu, başta aile bütünlüğü olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirdiğini vurguladı. Memiş, "yüzbinlerce taşerona verilen kadro, sayıları çok az olan vekil ebe ve hemşirelere de verilmeli" çağrısında bulundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English