Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Hayat boyu öğrenmede yol haritası belirlendi

-Yüksek Planlama Kurulunca kabul edilen 2014-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Hayat Boyu Öğrenme Strateji Belgesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı -Buna göre, hayat boyu rehberlik ve danışmanlık sistemini destekleyen ulusal ve uluslararası bilgi ağı geliştirilecek -Toplumda hayat boyu öğrenme bilincini artırmaya yönelik TV, radyo programları yayınlanacak. Görsel ve yazılı medyanın hayat boyu öğrenme kültürünün arttırılmasına yönelik rolü konusunda farkındalık arttırılacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Yüksek Planlama Kurulunca kabul edilen 2014-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Hayat Boyu Öğrenme Strateji Belgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Hayat boyu öğrenme sisteminin mevcut durumuna yönelik analizin yapıldığı belgede, Türkiye'de hayat boyu öğrenmeyi güçlendirmeye yönelik altı öncelik ile bu önceliklerin uygulanacağı tedbirlere yer verildi. 

Buna göre, Stratejisi Belgesinde, altı öncelik alanı, "toplumda hayat boyu kültürü ve farkındalığının oluşturulması", "hayat boyu öğrenme fırsatlarının ve sunumunun arttırılması", "hayat boyu öğrenme fırsatlarına erişimin arttırılması", "hayat boyu rehberlik ve danışmanlık sisteminin geliştirilmesi", "önceki öğrenmelerin tanınması sisteminin geliştirilmesi", "hayat boyu izleme ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesi" olarak belirlendi. 

Strateji Belgesine göre, hayat boyu rehberlik  ve danışmanlık sistemini destekleyen ulusal ve uluslararası bilgi ağı geliştirilecek. Ayrıca bireylerin mesleki gelişim süreçleri  desteklenecek. 

Toplumda hayat boyu öğrenme bilincini artırmaya yönelik TV, radyo ve ilgili mecralarda programlar yayınlanacak. Görsel ve yazılı medyanın hayat boyu öğrenme kültürünün arttırılmasına yönelik rolü konusunda farkındalık arttırılacak. "Öğrenme Şenlikleri" uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Bireylerin aktif ve katılımcı vatandaş olmalarına yönelik farkındalık arttırılacak.

-Açık öğretimin niteliği geliştirilecek

Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve yerel yönetimlerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerinde etkin rol almaları sağlanacak. Açık öğretim sisteminin niteliği ve uzaktan öğrenme uygulamaları geliştirilecek. Yetişkin nüfusun temel becerileri kazanmasına yönelik programlar yaygınlaştırılacak. Aile eğitimi faaliyetleri yaygınlaştırılacak. 

Engelli grupları ve üstün yeteneklilerin, ailelerinin, öğretmenlerinin ve yöneticilerin hayat boyu öğrenme faaliyetlerine erişimi arttırılacak. Dezavantajlı gruplar arasında yer alan engelliler, kadınlar, yaşlılar, eski hükümlüler, suça bulaşmış ya da suç riski altındaki çocuklar ve gençler, uzun süreli işsizler, işsiz gençler ve geçici işçilerin eğitime erişimleri desteklenecek. Bu amaçla uzaktan eğitim ve açık öğretimden de yararlanılacak. 

Çalışan çocukların eğitime kazandırılması için teşvik mekanizmaları geliştirilecek. 

Hayat boyu öğrenme alanında politika geliştirmeye yardımcı olacak istatistikler için veri altyapısı oluşturulacak.

Hayat boyu öğrenme için kullanılan kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına yönelik bir izleme ve değerlendirme mekanizması geliştirilecek. Hayat boyu öğrenme alanında politika ve stratejiler geliştirmeye yönelik araştırmalar yapılacak.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English