Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Havacılıkta 2017'yi rekor yolcuyla kapatacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Havacılık sektöründe 2017'yi rekor bir rakamla, 195 milyon yolcuyla kapatacağız." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Havacılıkta 2017’yi rekor yolcuyla kapatacağız
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, 2013-2016 sonu itibarıyla ulaştırma altyapısında 144 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyledi.

Konuşma ücretlerinin 15 sene önce 29 dolar/sent, bugün 2 dolar/sent olduğunu ifade eden Arslan, turist sayısının 14 milyondan bugün 25 milyonun üzerine çıktığını, bunun ulaşım ve erişimde yapılanlardan kaynaklı olduğunu dile getirdi.

6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yolun bugün itibarıyla 26 bin 17 kilometre olduğunu bildiren Arslan, sadece bölünmüş yollardan dolayı yıllık elde edilen tasarrufun 17 milyar TL'nin üzerine çıktığını vurguladı.

"2017 yılında rekorla 87 kilometre tünel bitirdik"
Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2017 yılında 2 bin 318 kilometre bölünmüş yol yapmışız. Bu da AK Parti'nin kendi rekorudur. İnşallah önümüzdeki yıl bu rekoru da kıracağız, 2 bin 225 kilometre sıcak asfalt yapacağız ve rekorumuzu yenilemiş olacağız.

Bu sene yaptığımız tünel miktarı 42 adet, 87 kilometre. 80 yılda ülke olarak yaptığımız 50 kilometre tünel, 2017 yılında rekorla 87 kilometre tünel bitirdik. Böylece toplam tünel uzunluğumuzu 433 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadüklerde de yine 2017 yılı içerisinde tam 57 kilometre köprü ve viyadük bitirdik. Bu da yine kendi rekorumuzdur.

Demiryolu sektöründe bugüne kadar, bugünkü birim fiyatlarla 66 milyar TL para harcamış durumdayız ve bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattı olmak üzere 10 bin 959 kilometrelik hattımızı 12 bin 608 kilometreye çıkarmış durumdayız. Bu rakamın yanı sıra şu an 4 bin kilometreye yakın demiryolu hattında çalışıyoruz.

Havacılık sektöründe, yıllık 34,5 milyon yolcu taşıyorken 2017 itibarıyla yine rekor bir rakamla, 195 milyonla kapatacağız. Bugüne kadar en yüksek rakam 183 milyondu. Havacılık sektöründe geldiğimiz noktayı göstermek adına üçüncü havalimanı çok önemli. Ülkemizin dünya havacılık pastasından pay alması adına önemli ama bir başka önemli konu, dünya havacılık otoritesi olan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün konsey üyesiyiz. 66 yıl önce konsey oluşturulurken resen bir atama yapılmış, ondan sonra hiç üye olamamışız. Biz şimdi 172 ülkeden 156'sının oyunu alarak konsey üyesi olduk."

"Wikipedia'nın elbette yayını durdurulur"
Milletvekillerinden "Wikipedia niye kapalı?" şeklinde sorular geldiğini aktaran Arslan, şöyle devam etti: 

"Bu kadar terörle mücadele ediyorken, bu kadar güvenlik korucumuz, polisimiz, askerimiz oralarda şehit oluyorken, bizi terör örgütleriyle birlikte hareket eden ülke konumuna sokan Wikipedia'nın elbette ki yayını durdurulur. Atatürk'e hareket eden Wikipedia'nın elbette ki yayını durdurulur. Bu hatalı yayınları düzeltmek için editörler vardır, editörleri yasaklarsan elbette ki yayın durdurulur. Kusura bakmasın, kusuru kendilerinde arasınlar."

"Sendika.org. sitesi niye 60 kere kapatıldı?" şeklinde soruyu da yanıtlayan Arslan, "62 kere kapatılmış, 60 da değil. Niye? Çocuklara cinsel taciz, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynanması dahil bütün bunlara imkan sağlandığı için yasaklamışız. Yetmiyor, Atatürk aleyhine suçlar işlemişler, yasaklamışız, yasaklamaya devam edeceğiz, bu konuda hiç şüpheniz olmasın." şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English