Son Dakika Haberler

AK Parti Konya Teşkilatı, Konya Adliyesi’nde devam eden FETÖ davalarını sıkı bir şekilde takip ediyor. İl Teşkilatı ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden mahkemeleri takip etti. Burada açıklama yapan Halil Etyemez, "Suçlu cezasız kalmayacak" dedi.

Halil Etyemez: Suçlu cezasız kalmayacak
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle yargılanan hukuk fakültesi akademisyenleri ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tıp fakültesi akademisyenlerinin davalarına bugün devam edildi. 

Söz konusu davaları takip eden AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan ve Candan Duran, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, İl ve İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve il, ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, adliye önünde açıklama yaptı. 

AK Parti İl Teşkilatı adına açıklamayı yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, her alanda örgütlenmiş bir kripto yapının olduğunu ve söz konusu yapının ortaya çıkarılması, temizlenmesi ve milletimizin huzurunun, milletimizin refahının, milletimizin geleceğine yeniden vuzuha kavuşturacak bir şekilde bu davaların sonuçlanmasını istediklerinin altını çizdi. 

FETÖ davalarını hükümet ve parti teşkilatları olarak ciddiyetle takip ettiklerini vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, şunları söyledi;

“Bakın burada teşkilatımızla başından beri davaları takip ediyoruz ve hem Ankara’daki hem de İstanbul’daki davaları da Genel Merkez olarak milletvekilleri olarak da nöbetleşe katılıp aynı zamanda günlük hayatımızı, çalışmalarımızı, siyasi faaliyetlerimizi ve bölgemizdeki çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Yarın sabah Sincan’daki Akıncı Üssü Davası’na katılacağım. O dava da çok önemli. Meclis’i bombalayanlar, Külliye’yi bombalayanlar, Emniyet’i,  MİT’i bombalayanlar ve orada organize edilen yapı ile onun mensupları, Akıncı Üssü’nde bulunanlar Sincan’da yargılanıyor. Ben de TBMM bombalandığı an ve sabaha kadar Meclis’teydim. Dolayısıyla bir TBMM mensubu olarak Akıncı Üssü Davası’nı diğer davalarda olduğu gibi takip etmek bizim için önemli. Süreci sonuna kadar ve büyük bir ciddiyetle takip edeceğiz” 

FETÖ sanıklarının duruşmalarda türlü yalan ve kurgu ifadelerde bulunduğunu, ancak bu ifadelerinin kendilerini hiçbir zaman aklamayacağına dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez; “Kim ne söylerse söylesin, basına yansıyan bir takım yalanlarla, bir takım kurgu ifadelerle veya yaklaşımlarla kurtulacaklarını sanmasınlar. Çünkü atılan her adım, yapılan her girişimin elbette ki tespiti çalışması ve hukuki çerçevesi ortada. Yine hem emniyet ve jandarma teşkilatımız, hem savcı ve hâkimler ile diğer yargı mensupları tarafından süreç başından beri çok sıkı bir şekilde takip ediliyor. Yani şunu net söyleyebiliriz; hak eden, hak ettiği cezayı alacak. Ancak mutlaka milletimiz bu davaları takip etsin, teşkilatlarımız gördüğünüz gibi süreci sonuna kadar takip ediyor. Hem müdahil olarak takip ediyor hem takipçi olarak takip ediyor. Bir daha söyleyeyim, kimsenin içinde en ufak şüphesi olmasın. Suçlu cezasız kalmayacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English