Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gurbetçi dedesinin pozlarını 30 yıl sonra aynı yerde verdi

İstanbul'da yaşayan 24 yaşındaki gezgin Zaferullah Yıldırım, Almanya Stuttgart'a çalışmak için giden dedesinin çektirdiği fotoğrafları 30 yıl sonra yeniden çektirdi.

Gurbetçi dedesinin pozlarını 30 yıl sonra aynı yerde verdi
Hukuk fakültesinden bu yıl mezun olan ve 4 yılda otostopla 45 ülkede yaklaşık 300 şehir gezen 24 yaşındaki gezgin Zaferullah Yıldırım, kendisini "tam zamanlı gezgin, yarı zamanlı öğrenci" olarak tanımlıyor.

Görmediği ülkeleri gezme arzusuyla otostopla 2015 yılında Filistin'e yaptığı ilk ziyaretinden bu yana gezmeye devam eden Yıldırım'ın bu seferki gezisi ise onun için çok özel bir yeri olan dedesinin yıllar önce çalışmak için gittiği Stuttgart oldu.

Dayısının flash belleğinde dedesi Dursun Ali Yıldırım'ın Stuttgart'ta çekilmiş fotoğraflarını bulan Yıldırım, bu fotoğrafları sosyal medya uygulaması Facebook'taki "Interrail Türkiye" grubundan paylaşarak, hangi şehre ait olduğunu öğrendi.



Bunun üzerine dedesinin fotoğraf çektirdiği yerleri gezmek amacıyla İstanbul'dan arkadaşıyla birlikte yola çıkan Yıldırım, otostopla 8 ülke gezdikten sonra Almanya'ya ulaştı. Yıldırım, dedesinin yıllar önce bulunduğu yerlerde aynı pozları vererek fotoğraf çekilirken, duygu dolu anlar yaşadı.

"İstanbul'dan otostopla çıkarak, Stuttgart'a geldim"
Soruları yanıtlayan Yıldırım, Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu, 4 yılda 45 ülke ve yaklaşık 300 şehir gezdiğini belirterek, kendisini "tam zamanlı gezgin yarı zamanlı öğrenci" olarak tanımladığını ifade etti.

Dayısına ait bir flash belleği kurcalarken içinde dedesinin fotoğraflarını gördüğünü dile getiren Yıldırım, "Dedemin fotoğraflarını dayımın flash belleğinde şans eseri gördüm ve hemen telefonuma aktardım. Ardından Facebook üzerinden 'Interrail Türkiye' grubuna atarak, bu fotoğrafların nereye ait olabileceğini sordum. Stuttgart olduğunu söylediler. Ardından arkadaşımla beraber İstanbul'dan otostopla çıkarak, Stuttgart'a kadar geldim." diye konuştu.

Yıldırım, bu seyahati Avrupa turu olarak planladıklarını fakat arkadaşına mutlaka Stuttgart'a uğramaları gerektiğini söylediğini aktardı.



"Tarihi yapı korunduğundan aradığımız yerleri kolay bulduk"
Stuttgart'a giderek, dedesinin fotoğraflarının olduğu yerlerde aynı pozları vererek fotoğraf çektirdiğini anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dedem zamanında Stuttgart'ta bir otomobil fabrikasında çalışmış. Fotoğrafların hepsi dedemin vefatından 10 yıl öncesine ait. Dedemin de vefatından 20 sene geçtiğini göz önüne alırsak, fotoğraflar yaklaşık 30 yıllık. Fotoğrafları tekrardan çekmek için mekanları bulmak çok zor olmadı. Tarihi yapı aynen korunduğu için aradığımız yerleri avucumuzla koymuş gibi bulduk. Bunun yanı sıra amacımız Avrupa şehirlerinde müzik yaparak, masraflarımızı çıkartmak ve eğlenceli vakit geçirmek."

Dedesinin Stuttgart dışında da bazı Avrupa şehirlerinde fotoğrafları olduğunu fakat yerler belirgin olmadığı için oralara gidemediğini belirten Yıldırım, Rusya'dan Hindistan'a, Kazakistan'dan Sri Lanka'ya ve Avrupa'da birçok ülkeye otostopla seyahat gerçekleştirdiğini anlattı.



"Fotoğrafları çektirmeye başlayınca çok duygulandım"
Dedesinin 2000 yılında vefat ettiğini, hayatta olsaydı kendisiyle gurur duyacağını aktaran Yıldırım, "Fotoğrafları çekilmeden önce fotoğrafların ait olduğu yerlere gidince nasıl bir duygu hissedeceğimi bilmiyordum. Fotoğrafları çektirmeye başlayınca çok duygulandım ve kendimi tutamadım. Dedemin bir zamanlar oralardan geçmiş olmasını düşünmek bile beni heyecanlandırmaya yetti de arttı." diyerek duygularını dile getirdi.

Avrupa gezisine arkadaşı olmadan devam edeceğini belirten Yıldırım, belirli bir plana göre hareket etmediğini, içinde İskandinavya'yı ve Kuzey Işıkları'nı görme isteğinin uyandığını fakat hava soğuk olduğu için kararsız olduğunu söyledi.

Zaferullah Yıldırım, "İnsanların sadece kendilerine olan inancını artırması gerektiğini düşünüyorum. Korkularımızı yenerek, bu yola çıkmamız ve hayallerimizin peşinden koşmamız gerekiyor." dedi.

Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya ve Kosova'yı gezerek Almanya'ya ulaştığını ifade eden Yıldırım, İtalya, İspanya, Fransa, Belçika ve Hollanda'ya da gitmek istediğini sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English