Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Görme engelliler ve gazeteciler farkındalık için buluştu

15 Ekim Dünya Beyaz Bastonla yürüme günüydü... Basın mensupları, görme engellilerle empati kurmak adına gözlerini kapattı, bastonla yönlerini bulmaya çalıştı.

Konya’da yaşayan görme engelliler, 15 Ekim Beyaz Bastonla yürüme günü çerçevesinde Meram Millet Kıraathanesinde buluştu. Görme Engelli vatandaşlara basın mensupları da eşlik etti. 

Basın mensupları görme engelli vatandaşlarla empati kurmak, onların yaşadıkları zorlukları hissetmek amacıyla gözlerini kapatıp beyaz bastonla yönlerini bulmaya çalıştı.

Tabi kolay olmadı… Bırakın yönlerini bulmayı yürümekte bile zorlandılar.

Görme Engelliler, Meramda açılan Konya’nın ilk Millet Kıraathanesini de inceledi. Burada onlar için ayrı bir bölümde mevcut. 

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan da görme engellilerin millet kıraathanesinde çeşitli imkanlara sahip olduğunu söyledi. Özağan, “Bugün 15 Ekim Beyaz Bastonla Yürüme Günü. Bu anlamlı günde Konya’da yine çok manalı bir millet kıraathanesi açıldı. Millet kıraathanesinin içinde görme engellilere yönelik bilgisayarlar, kabartma yazıyla yazılmış kitaplar, yine internet aracılığıyla sesli kitap dinleme imkanı buluyor görme engelli arkadaşlarımız. Dolayısıyla millet kıraathanesine girdiğimiz zaman şunları hissediyoruz, burada huzur var, kitaplar sevgi kokuyor. Bize ışık tutuyor. Dolayısıyla çok huzurlu çok nezih bir ortam” ifadelerini kullandı. 

Onlara güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı sunan Meram Millet Kıraathanesi ücretsiz çay ve kek ikramında da bulunuyor. Görme engelli Asena Arslan da kütüphane görevlisi olarak burada çalışıyor. 

Arslan, “Arkadaşlarımız gelip burada çok kolaylıkla kitap okuyabiliyor, burada çok rahat test çözebiliyor, çok rahat ödev çalışabiliyorlar. Bazı arkadaşlarımız ulaşamadıkları sürece bize normal kitabı gönderiyor. Biz onu tarayıcıdan istediği şekilde çıkartıyoruz ya da kabartma olarak çıkartıyoruz. Cumhurbaşkanımıza da, Meram Belediye Başkanı ve yardımcılarına da çok teşekkür ediyoruz bizlere ve görme engelli arkadaşlarımıza böyle bir kolaylığı sağladıkları için. İnşallah her yerde böyle bir kıraathanemiz olur” dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English