Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

"İnşallah şer odakları Türkiye üzerindeki hesapları konusunda muvaffak olamayacaklar" "Türkiye zaman kaybetti, imkanlardan oldu. Şimdi bunları kaybetmeyelim diye yoğun bir şekilde 16 Nisan'a doğru gidiyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "(Avrupa ülkeleri) 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunda sustular. Hükümetten yana değil, darbeden yana tavır aldılar. Şimdi de bu dedikoduları çıkarıyorlarsa bunların demokrasinin d'sinden ilgilerinin olmadığı ortaya çıkmış oluyor. " dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da halk oylaması çalışmaları kapsamında Atatürk Bulvarı ve Kapaklı Pasajında esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınırda nöbet görevi sırasında Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK bölgesinden açılan keskin nişancı ateşiyle Şanlıurfalı Piyade Er Hüseyin Koruç'un şehit olduğunu anımsatarak bu tür olayların son bulması temennisinde bulundu.

Millet olarak bu tür olaylardan canlarının çok yandığını belirten Çelik, "Devlet olarak gerekli önlemleri tedbirleri almış bulunuyoruz. İnşallah onları kendi inlerinde vuracak şekilde alınan önlemler netice vermeye başladı. Bölgenin, insanların huzura ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin amaçlarına muvaffak olamayacağını vurgulayan Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Çünkü güçlü, dirayetli bir hükümet var. Bunun yanında da güçlü ve dirayetli bir cumhurbaşkanımız var. Böyle tek adamlılığa değil dik adamlılığa, hakka, hakikate inanan, doğrudan, mazlumdan yana duruşunu sergileyecek. İnşallah şer odakları Türkiye üzerindeki hesapları konusunda muvaffak olamayacaklar. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim."

- Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı skandal tavırları

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavrına da değinen Çelik, halk oylaması sürecinde Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin içişlerine müdahale edebilecek bir aymazlık derecesine geldiğine dikkati çekti.

Bu ülkelerin Türkiye üzerindeki emellerini artık açık açık ortaya koymaya başladığına değinen Çelik, "Bunları vatandaşlarımız görüyor. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızın bu yaşananlardan çok ciddi ders çıkardığını görüyorum. İnşallah gerekli dersi de vatandaşlarımız 16 Nisan'da verecekler." diye konuştu.

- Halk oylaması süreci

Halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğiyle yapılmak istenenin ülke yönetiminin daha hızlı ve sağlıklı karar alınmasını sağlayacağına işaret eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yıllardır kavgalı sistemlerin geride bırakılıp, iş yapacak, sorunları çözecek, vatandaşların beklediği problemlere neşter vuracak bir yönetim anlayışını getirmektir. Aksi takdirde rahmetli Özal'ın, Demirel'in, Necdet Sezer'lerin kavgalarını, cumhurbaşkanı-başbakan kavgalarını, hükümet kavgalarını, koalisyonları hepimiz gördük. Türkiye zaman kaybetti, imkanlardan oldu. Şimdi bunları kaybetmeyelim diye yoğun bir şekilde 16 Nisan'a doğru gidiyoruz. İnşallah yüksek bir oy oranıyla Türkiye'de 'evet' kampanyası netice verecek inancı içerisindeyim. Şanlıurfa bizi şimdiye kadar mahcup etmedi, hep Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durdular. Bu oylamada da en büyük oyu Şanlıurfa'dan alma amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben inanıyorum ki Şanlıurfa, büyükşehirler içerisinde birinci olmaya en namzet, en önemli, baştaki şehirlerimizden bir tanesidir."

- Avrupa'nın darbe girişimiyle ilgili açıklamaları

Avrupa'nın tavrıyla ilgili bir soruyu Bakan Çelik, "Bunların ne kadar demokrat olmadıkları görülüyor değil mi? Ortada millet iradesi var, milletin seçtiği bir hükümet var. 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunda sustular. Hükümetten yana değil, darbeden yana tavır aldılar. Şimdi de bu dedikoduları çıkarıyorlarsa bunların demokrasinin d'sinden ilgilerinin olmadığı ortaya çıkmış oluyor. O, onların yüz karası bir tablodur. Bunu düşünmek bile anti demokratik bir kimlik ortaya koyar ki yüz karası bir tablodur. Uzun yıllardır demokrasiden bahseden Avrupa'nın ilgili kesimleri için söylüyorum." şeklinde yanıtladı.

Bakan Faruk Çelik, açıklamanın ardından esnaf ziyaretlerine devam etti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English