Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Genel Müdür Üzmez Konya'da konuştu: Sanayimizin gelişmesi bile buna bağlı

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, ormanların sadece yeşil, odun ve ilaç hammaddesi olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, "Gelecekte sanayimizin gelişmesi bile buna bağlı." dedi.

Genel Müdür Üzmez Konya’da konuştu: Sanayimizin gelişmesi bile buna bağlı
Üzmez, Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ) 3. Geleneksel Ağaçlandırma Bayramı etkinliğinde, ormanların eskiden ağaç hammaddesi olarak görüldüğünü söyledi.

Bugünlerde ormanların, tüm dünya ve Birleşmiş Milletlerin gündemine değişik faydalarıyla geldiğini ifade eden Üzmez, ormanların korunmasının Birleşmiş Milletlerce de önem kazanmaya başladığını dile getirdi.

- "İklim değişikliğiyle mücadelede en etkin elemanlar"

Ormanların ürettiği fonksiyonlar itibarıyla dünyada artık "yeşil ekonomi" diye bir sistemin oluştuğunu vurgulayan Üzmez, şunları kaydetti:

"Ormanlar, iklim değişikliğiyle mücadelede en etkin elemanlardır. Ormanlar, karbon tutarken atmosferin ısınmasını engeller. Gelecekte atmosferin kirletilmesinden dolayı sizin ne kadar karbon tuttuğunuz ve ne kadar ormanınızın olduğunun hesabını soracaklar. Sizin sanayileşmeniz bile tuttuğunuz karbonla doğru orantılı hesaplanacak. Türkiye'de ne kadar ormanları ve yeşili artırır, karbon tutarsak, gelişmemize o kadar katkı sağlayacak. Ormanları sadece yeşil, odun ve ilaç hammaddesi olarak görmeyin, gelecekte sanayimizin gelişmesi bile buna bağlı."

Ormanları "oksijen üreten fabrikalar" olarak nitelendiren Üzmez, "Atmosfer ve dünya kirleniyorsa, oksijene de ihtiyaç duyuyorsak, mutlaka yeşile saygı göstermemiz ve yeşili artırmamız lazım." diye konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol da NEÜ'nün 3 yıldır, sadece kendisine emanet edilen gençleri değil üniversitenin bulunduğu mekanı da güzelleştirme çabasında olduğunu anlattı.

Öğrenciler ve çalışanların bu alanda bulunmayı arzu edeceklerini dile getiren Erol, "Biz de 'Bereketli olsun' diyerek, fidanları toprakla buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise kendilerine emanet edilen çevreye, değeri bilinmeden zarar verildiğini söyledi.

Bu duruma çözüm üretme derdinde olduklarına dikkati çeken Şeker, şöyle devam etti:

"Konya'nın 'ağaçlarla kaplı bir orman' şeklinde olduğunu kitaplardan okuyoruz. Şimdi çevremize baktığımızda bu ormanların yok olduğunu ve kaybolduğunu görüyoruz. Son dönemde yapılan ciddi çalışmalar ve ağaçlandırma faaliyetleriyle belirli bir aşamaya ulaşıldı. Ağaç geç büyüyor, sabır ve koruma istiyor. Her zaman ağaçlandırma faaliyeti içinde olacağız. Bize destek veren Orman Genel ve Bölge müdürlüğümüze verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Daha sonra Üzmez, Erol, Şeker ve öğrenciler, ağaçlandırma alanına giderek, fidanları toprakla buluşturdu.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Muharrem
    8 yıl önce

    Uçsuz bucaksız kampüs alanında asfalt alana sahne kurup 50 kişi gelen protokole 100 koltuk ayrılmışken 500 kişi gelen NEÜ öğrencilerine sadece 100 plastik sandalye uygun görülmüş... İptel ettiğimiz derslere yazık arka alana sadece 50 ağaç dikilecek ancak 600 kişi var. Tek kelimeyle tamamen gösteriş amaçlı saçma ve düzensiz bi proje

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English