Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Gelecek, bilime ayak uydurup onu keşfedenlerin olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Gelecek, bilime ayak uydurup onu keşfedenlerin olacak. Sizler için açılan bilim merkezlerini, okulunuz, eviniz gibi görmeli, buralarda vakit geçirmelisiniz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Gelecek, bilime ayak uydurup onu keşfedenlerin olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üsküdar Bilim Merkezi'nin açılışında çocuklara hitaben, "Gelecek, bilime ayak uydurup onu keşfedenlerin olacak. Sizler kaşif nesiller olarak yetişmelisiniz. Sizler için açılan bilim merkezlerini, okulunuz, eviniz gibi görmeli, buralarda vakit geçirmelisiniz." dedi.

Varank, Üsküdar Bilim Merkezi'nin 1. fazının açılışında çocuklara ve gençlere seslendi. Bilimin yaşanarak öğretileceği tesisin çocuklara, gençlere ve Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulunan Varank, “Bilgiyi elinde tutan toplumların, çağa yön verdiği bir zamanda yaşıyoruz. Ekonomi ve siyaset başta olmak üzere birçok alanda önde olan toplumlar, bunu sahip oldukları bilgiye ve bilimsel kapasitelerine borçludurlar.” diye konuştu.

Bilim ve tekniğin tüm insanlığın asırlar boyu birikimleriyle bugünkü halini aldığını anlatan Varank, şöyle konuştu:

“Mirasçısı olmakla gurur duyduğumuz medeniyetimiz, tıpta, astronomide, matematikte ve daha birçok alanda bilim mirasına çok önemli katkılarda bulunmuştur. Ancak biz sadece övünmekle yetinemeyiz. Bilimi ve teknolojiyi ithal eden, taklit eden bir toplum olmak bize yakışmaz. 

“Bilim merkezlerimizin 6.’sının açılışını gerçekleştiriyoruz”
Milli Teknoloji Hamlesi’yle Tükiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Varank, bu hamlenin gerçekleşmesi için bilimin toplum tarafından özümsenmesi gerektiğini anlattı.

Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bilimin ve tekniğin 7’den 70’e sevilmesi, yaşanması ve paylaşılması için gayret ettiklerini ifade ederek, TÜBİTAK’ın bu açıdan çok değerli çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Bilim merkezlerini önemsediklerini belirten Varank, şu bilgileri verdi:

“Bugüne kadar 5 bilim merkezimizi tamamladık. Konya Bilim Merkezi'nin ziyaretçi sayısı bir milyonu aştı. Kocaeli ve Bursa Bilim Merkezleri’nin yıllık ziyaretçi sayıları bir milyona yaklaştı. Kayseri ve Elazığ Bilim Merkezleri’nin ziyaretçi sayıları da gün geçtikçe artıyor. Bu sayılar ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve ailelerimizin bilim merkezlerine olan ilgisi, bu konudaki heyecanımızı daha da artırıyor.

Hamdolsun, bugün de hizmet veren bilim merkezlerimizin 6.’sı olarak Üsküdar Bilim Merkezi’nin birinci etabının açılışını gerçekleştiriyoruz ama bununla da elbette yetinmeyeceğiz. İnşallah hızla bilim merkezlerimizi diğer şehirlerimize de yaygınlaştıracağız. Gelecek, bilime ayak uydurup onu keşfedenlerin olacak. Sizler kaşif nesiller olarak yetişmelisiniz. Sizler için açılan bilim merkezlerini, okulunuz, eviniz gibi görmeli, buralarda vakit geçirmelisiniz.” 

“Bilimin, öğrenme heyecanının yaşı olmaz”
“Bilimin, öğrenme heyecanının yaşı olmaz.” diyen Varank, merkezin 7’den 70’e tüm bilim meraklılarına açık olacağını söyledi. 
Varank, açılışı yapılan eser ve hizmetin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen Üsküdar Belediyesi’ne, TÜBİTAK’a ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’na teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

 “Bütünleşik bilim ve yüksek teknoloji kompleksi olarak yerini alacak”
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise ilk fazının açılışı yapılan merkezde T3 Vakfı’nın Dene-Yap Atölyeleri’nin 1,5 yıldır faaliyette olduğunu ifade ederek, burada geleceğin yüksek teknoloji yıldızı olacak gençlerin eğitim aldığını söyledi.

Açılış nedeniyle gençlerle aynı heyecanı paylaştığını anlatan Bayraktar, İstanbul’un ilk bilim merkezinin açılışını yapmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Bayraktar şöyle konuştu:

“Burası sadece bir bilim merkezi değil, içindeki o Dene-Yap Atölyeleri ve bunun yanında Girişim Merkezi’yle birlikte bir bilim ve yüksek teknoloji kompleksi aslında. İnşallah proje tamamlandığında içinde finans, otomotiv, robotik, iletişim, doğa bilimleri, enerji, tıp teknolojileri, havacılık ve uzay sergi galerisinin de yer alacağı şekilde bütünleşik bilim ve yüksek teknoloji kompleksi olarak yerini alacaktır.” 

Bakan Varank, 15 Temmuz Derneği’ni ziyaret etti 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 15 Temmuz Derneği’ni ziyaret etti. 

Varank, Üsküdar’da bulunan 15 Temmuz Derneği’ni ziyaret ederek, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik’ten derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Bakan Varank daha sonra dernek yetkilileriyle beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English