Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Geleceğin başarı dolu hikayelerini gençler yazacak”

TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “Günümüzde dünya ve ülkemiz için girişimcilik önemli bir kavram haline gelmiştir. Henüz öğrencilik yıllarınızda girişimcilik konusunda fikirler üretin, her zaman ülkeme hangi fikrimle, ne şekilde bir katkı sağlayabilirim düşüncesinde olun. Sizlerin düşünce ve fikrine ihtiyacımız var.” dedi.

“Geleceğin başarı dolu hikayelerini gençler yazacak”
KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu, öğrencileri girişimcilerle buluşturmak amacıyla düzenlediği “Bir Hikayem Var’19” yoğun katılımla başladı. Programın onur konuğu olan TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk “Günümüzde dünya ve ülkemiz için girişimcilik önemli bir kavram haline gelmiştir. Henüz öğrencilik yıllarınızda girişimcilik konusunda fikirler üretin, her zaman ülkeme hangi fikrimle, ne şekilde bir katkı sağlayabilirim düşüncesinde olun. Sizlerin düşünce ve fikrine ihtiyacımız var.” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu, (GLT) girişimcileri öğrencilerle buluşturmak, onların kariyerlerine yön vermek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli konukları “Bir Hikayem Var’19” etkinlikleri kapsamında KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri ile bir araya getirdi. KTO Karatay Üniversitesi kampüsünde farklı sektörlerden başarılı girişimcilerin katıldığı etkinliklerin onur konuğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk oldu.



Başkan Öztürk: “Her Zaman Ülkeme Nasıl Katkı Sağlayabilirim Düşüncesinde Olun”
Bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarımı noktasında öğrenci topluluklarının düzenlediği bu tür etkinlikleri son derece önemsediği aktaran Başkan Selçuk Öztürk, herkesin de bir hikayesi olduğunu belirtti. Başkan Öztürk, “Bu hayatta başarılı ya da başarısız olmaya takılmayın. Önemli olan kendinizi kişisel olarak ya da toplumda iyi hissetmenizdir. Günümüzde dünya ve ülkemiz için girişimcilik önemli bir kavram haline gelmiştir ve her geçen gün daha çok girişimciye ihtiyaç duyulmaktadır. Henüz öğrencilik yıllarınızda girişimcilik konusunda fikirler üretin, her zaman ülkeme hangi fikrimle, ne şekilde bir katkı sağlayabilirim düşüncesinde olun. Sizlerin düşünce ve fikrine ihtiyacımız var. Çok hızlı değişen bir dünyanın içerisindeyiz, bilgi edinme anlamında durduğumuz an bir gerileme meydana gelebilir bu sebeple kendinizi yeteneklerinizin olduğu alanlarda yenilemeye, geliştirmeye mutlaka özen gösterin.” şeklinde konuştu.

Etkinliğin ikinci oturumunda Türk Telekom İş Geliştirme Müdürü Orhan Akyürek, müşteri deneyimi iyileştirme, verimlilik hedefleri ve iş geliştirme süreçleri hakkında tecrübelerini paylaşarak KTO Karataylı öğrencilerin sorularını cevapladı.

Uzunkaya: “Üniversite Gençliğinin Projelere İhtiyacı Vardır”
“Bir Hikayem Var’19” etkinliklerinin üçüncü oturumunda ise İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya öğrencilerle buluştu. Üniversite gençliğinin nasihata değil projelere ve nitelikli uygulamalara ihtiyacının olduğunu aktaran Genel Müdür Uzunkaya, “İŞKUR olarak işveren kurumlar ile iş arayan bireyler arasında köprü görevi görüyor onlara danışmanlık yapıyoruz. Güncel rakamlara baktığımızda 1 milyon 247 bin kişiye istihdam sağlayan bir kuruma dönüştük. 2018 yılında 210 bin üniversite mezununu çeşitli programlarımızla iş sahibi yaptık. İŞKUR bilinenin aksine toplumun belli bir kısmına değil, her bireye hizmet vermekle yükümlü bir kurumdur.” diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdürü Uzunkaya’dan Sektör Danışmanlığı Projesi’ne Övgü
Türkiye’de ilk defa KTO Karatay Üniversitesi’nde uygulanan “Sektör Danışmanlığı Projesi”ni de son derece önemsediğini belirterek üniversiteye teşekkür eden Cafer Uzunkaya, “Bu proje ile öğrencilerimizin henüz okul sıralarında iş yaşamı ile buluştuğunu görmekten mutlu oluyorum” dedi. 

21 Mart’ta sona erecek “Bir Hikayem Var’19” etkinliklerinde Turkcell Big Data Müdürü Fatih Türkoğlu, IKEA E-Ticaret Müdürü Ayşe Gedikli, UPS Batı Üst Bölge Müdürü Murat Şahin, Siemens Endüstri 4.0 Pazarlama Müdürü Derya İren, Renault MAİS CEO’su Berk Çağdaş ve TEB Aile Akademisi Eğitmenleri KTO Karataylı öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, deneyimlerini aktaracak.

Ayrıca etkinlikler boyunca yarışmalar gerçekleştirilecek, birçok firma ve girişimci üniversite kampüsünde stant açarak ikramlarda bulunacak ve faaliyetleri konusunda öğrencileri bilgilendirecek.





 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English