Son Dakika Haberler

Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Kaçmazer: "Yapmış olduğumuz yardımların yanında Suriyeli kardeşlerimizin acılarını acımız, dertlerini dertlerimiz bilmemiz dolayısıyla ortak bir geleceği inşa ediyoruz" "O ezilmişlerin, yardıma ihtiyacı olanların yaptıkları dualar bizi 15 Temmuzdan korudu ve yolumuza devam ediyoruz" Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Aldemir: "Bizler umut olmak için, ufuk olmak için, çare olmak için bugün dünyanın tüm ülkelerinin mazlumlarıyla aşını, ekmeğimizi

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZİANTEP (AA) - Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, yardımda bulundukları Suriyelilerin acılarını kendi acıları, dertlerini kendi dertleri bildiklerini ve ortak bir geleceği inşa ettiklerini belirtti.

Bülbülzade Vakfından yapılan açıklamaya göre, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince (İyilikder), Gaziantep'te "Suriye Çalıştayı" düzenlendi.

Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Kaçmazer, Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Suriye'de savaşın başladığı ilk günden bu yana İyilikder olarak özellikle sınır bölgesinde çok ciddi çaba gösterdiklerini anlattı. Kaçmazer, "Yapmış olduğumuz yardımların yanında Suriyeli kardeşlerimizin acılarını acımız, dertlerini dertlerimiz bilmemiz dolayısıyla ortak bir geleceği inşa ediyoruz." ifadesini kullandı.

Savaşın bu kadar süreceğini ve Türkiye'ye yansımasının bu boyutta olacağını tahmin edemediklerini dile getiren Kaçmazer, şunları kaydetti:

"Ancak bu 6 yıllık sürede bizler gece gündüz demeden Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmayı kendimize bir ilke edindik. O ezilmişlerin, yardıma ihtiyacı olanların yaptıkları dualar bizi 15 Temmuzdan korudu ve yolumuza devam ediyoruz. Bize düşen tarihi sorumluluklar var. Bizler bu coğrafyada adaletin, merhametin, insanlığın yaşayacağı bir dünya inşa etmemiz gerektiğini biliyoruz. İyilikder olarak sorumluluklarımızı yerine getirirken yapmamız gerekirken yapamadığımız birçok şey olduğunu da biliyoruz. Bu çalıştay bu açıdan çok önemlidir."

Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz de 6. yılına giren Suriye meselesinde zor ve çetin bir imtihan verildiğini vurgulayarak, "Suriyeli kardeşlerimiz alınları ak, yüzleri ak Müslümanca bir duruş sergileyerek sorumluklarını yerine getiriyorlar. Bizler bu mücadeleye başından beri destek veriyoruz. Bu açıdan bu çalıştaya çok kıymet verdiğimizi bilmenizi isteriz. Her alanda Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olarak yarının inşasını birlikte hedeflemekteyiz." dedi.

İyilikder Başkanı İbrahim Bahar da asıl hedeflerinin insanların zaruri ihtiyaçlarını gidermekle birlikte ruhlarını da doyurmak olduğunu anlattı.

- "İnsanlığa, vicdana sınır çizemezsiniz"

Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, "Göç Sorununa Yaklaşımımız" konulu bir sunum yaptı.

"Biz adaletin, merhametin başkentlerini kurmuş bir milletiz. Adaletle ismimiz özdeş ve eşteş olmuş, birlikte zikredilmişidir." diyen Aldemir, tarih boyunca gariplerin yüzlerini Selçuklulara, Osmanlılara ve şimdi de Türkiye'ye döndüğünü anımsattı. Aldemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Etrafımıza çizilmiş tüm sınırları, mezhebi, meşrebi tüm ötekileştirmeleri bir tarafa bırakarak bu salonda birkaç milletin insanı olarak bir araya geldik. İnsanlığa, vicdana sınır çizemezsiniz. Onun için Hz. Peygamber 'Şarkta bir insanın canı yansa garptakiler onu hissetmelidir' diyor. Bizler umut olmak için, ufuk olmak için, çare olmak için bugün dünyanın tüm ülkelerinin mazlumlarıyla aşımızı, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Gördük ki aramıza çizilmiş bu sınırların hiçbir önemi yoktur. İnsanlık ortak paydasını yaşatmak için diyar diyar geziyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz bizim akrabalarımızdır, akrabalık hukukunun sorumlulukları var. Onlar bizim komşularımızdır, komşuluk hukukunu bize yüklediği sorumluluklar var. Onlar bizim insanlıkta ve dinde kardeşimizdir, kardeşlik hukukunu gereğini yerine getirmeliyiz. Bu mesele insanlık mücadelesidir. Hemen yanı başımızda büyük bir soykırım yaşanıyor, büyük bir katliam yaşanıyor. Bu bizim sorunumuzdur. Bu sorunu ortadan kaldıracak büyük bir akla, irfana ihtiyaç var."

Aldemir, Türkiye'nin şu an gıda, barınma ve sağlık yardımlarıyla dünyada iyilik üreten birinci ülke olduğunu ifade ederek "Ama gördük ki bu meseleyi çözmüyor. Bizim yardım ettiklerimize İngiliz emperyalizmi kendi fikrini aşılamaya devam ediyor. Bizim tiyatroyu değil de onu kurgulayanı ortaya çıkarmamız lazım." dedi.

Sunumun ardından İyilikder'in Suriye'ye Dönük Saha Çalışmaları konulu panel gerçekleştirildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English