Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Fransa'yı tercih eden Türk öğrenci sayısı 7 bini aştı"

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter: "Son 14 senede Erasmus değişim programı ile Türkiye'ye gelen Fransız öğrenci sayısı 6 bin 100, Fransa'yı tercih eden Türk öğrenci sayısı 7 bini aştı" "2019'da yürürlüğe girecek yeni eğitim reformu sayesinde, master eğitimini Fransa'da yapan ve Fransa'ya yerleşmek isteyen öğrenci, oturma iznine hak kazanacak"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, son 14 senede Erasmus değişim programı ile Türkiye'ye gelen Fransız öğrenci sayısının 6 bin 100, Fransa'yı tercih eden Türk öğrenci sayısının ise 7 bini aştığını belirtti.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Bertrand Buchwalter ev sahipliğinde Fransız Sarayı'nda yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla üçüncü "Erasmus İstanbul" etkinliği düzenlendi. Buchwalter, göreve geldiği 2016'da ve 2017'de öğrenci değişim programı Erasmus vesilesiyle İstanbul'a gelen Fransız öğrencilerle Fransa'da eğitim alan Türk öğrencileri bir araya getirmişti.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Buchwalter, Türk öğrencilerin üniversite eğitiminde Fransa'ya tercih etmesi için üç nedeni, "Fransa'nın yaşam kalitesi ve kültürel ortamı", "üniversite eğitim ücretlerinin yurt dışındaki diğer üniversitelere kıyasla uygun olması" ve "kendi vatandaşı ile yabancı öğrencilere tanınan sosyal hakların aynı olması" şeklinde sıraladı.

Buchwalter, 5 kıtada 300 milyondan fazla kişinin konuştuğu Fransızca'nın diplomasi ve hukuk dili olduğunu dile getirerek, "2019'da yürürlüğe girecek yeni eğitim reformu sayesinde, master eğitimini Fransa'da yapan ve Fransa'ya yerleşmek isteyen öğrenci, oturma iznine hak kazanacak." dedi.

Türkiye'de 8 bin öğrencinin Fransızca eğitim veren okullarda okuduğunu kaydeden Buchwalter, "Son 14 senede, Erasmus değişim programı ile Türkiye'ye gelen Fransız öğrenci sayısı 6 bin 100, Fransa'yı tercih eden Türk öğrenci sayısı toplamda 7 bini aştı. 2017-2018 öğretim yılında da yine birçok Fransız öğrenci, eğitim için Türkiye'yi tercih etti." diye konuştu.

Etkinlikte, Fransız ve Türk öğrenciler deneyimlerini paylaştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English