Son Dakika Haberler

Sivas Valisi Salih Ayhan: "Ticaretle uğraşan esnafımızın hakkını koruduğumuz gibi vatandaşlarımızın da alışverişlerinde mağduriyet yaşamasının önüne geçeceğiz" "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla fiyat artışları konusunda denetimlerimizi sıklaştırdık. Ekonomik dalgalanmaları fırsat bilenlere göz açtırmayacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, vatandaşların alışverişte mağduriyet yaşamaması için ekonomik dalgalanmaları fırsat bilenlere göz açtırmayacaklarını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Ayhan, kurum ziyaretleri kapsamında İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünü ziyaretinde kurum müdürü Tanzer Erdem'den bilgi alan Ayhan, teknolojik anlamda, sanayinin ve sanayi ürünlerinin geliştirilmesi anlamında şehre bir sinerji kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Ticaret İl Müdürlüğüne geçen Ayhan, kurum müdürü Selim Baş'tan bilgi aldı.


Vali Ayhan, burada yaptığı konuşmada, fiyat artışları konusunda denetimlerin sıklaştırıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Ticaretle uğraşan esnafımızın hakkını koruduğumuz gibi vatandaşlarımızın da alışverişlerinde mağduriyet yaşamasının önüne geçeceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla fiyat artışları konusunda denetimlerimizi sıklaştırdık. Ekonomik dalgalanmaları fırsat bilenlere göz açtırmayacağız. Vatandaşlarımızın da etiketleri yakından takip etmesini ve uygunsuz bir durum fark ettiklerinde bize ulaştırmalarını istiyoruz."

- "Denetimler sıklaştırıldı"

Ticaret İl Müdürlüğünün fiyat dalgalanmaları konusunda önemli bir misyonu olduğunu anlatan Ayhan, son zamanlarda girdi maliyetlerindeki döviz kuru artışlarını fırsat bilerek satış yapanların kendileri de mağdurmuş, etkileniyormuş gibi fiyatları aşırı artırdığına dikkati çekti.

Bunun önüne geçmek için hassasiyetle çalışma yürüttüklerini belirten Ayhan, "Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde zabıta ekipleri ve maliye çalışanlarımız bakanlığımızın ilgili ekipleri ile bu denetimleri sıklaştırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda Ticaret Bakanlığımızın da hukuki altyapısı ile Ticaret İl Müdürlüğümüz, Sivas il genelinde bu fırsatçılara fırsat vermeme noktasında gerekli çalışmaları yapmaktadır." ifadesini kullandı.

Haksız rekabete girilmemesini isteyen Ayhan, şunları kaydetti:

“Fırsatçılar, vatandaşlarımızın en temel tüketim ihtiyaçlarını döviz kurundan etkilenmiş gibi asla fiyat artışına dönüştürmesinler. Döviz kurundaki düşüşleri hızlı bir şekilde fiyatlara yansıtsınlar. Bunlarla ilgili ciddi manada saha taraması yapılmaktadır. Ürün girdisine uymayan, abartılı fiyat artışı tespit edildiği takdirde en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Serbest piyasa koşullarında fiyatları belirlemek bizim görevimiz değildir ancak fırsatçıların da ekonomik dalgalanmaları olumsuz bir şekilde kullanmasına izin vermeyiz. Fırsatçıları ayıklayıp gerekli tedbirleri alacağız. Duyarlı esnafımızı koruyacağız, onlara teşekkür ediyorum.”


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English