Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fırat Kalkanı bölgesinde okullar açıldı

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgede 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başladı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirci: ''Burada gerekli alt yapı kurulduktan sonra okulların tadilat işleriyle uğraşıldı. Bu işler tamamlandıktan sonra okullarımızı bugün açtık. 6 bin öğretmenle 447 okulda bugün eğitim öğretime başladık'' MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Altunel: ''Buradaki yavrularımızın sadece kırtasiye malzemeleri değil, kıyafetlerini de temin e

Anadolu Ajansı haberine göre;
ÇOBANBEY (AA) - Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgede 2017-2018 eğitim-öğretim yılı başladı.

Bölgedeki Azez, Mare, Cerablus, Bab ve Çobanbey'de ilk ve ortaokullar eğitim hayatına başladı.

DEAŞ'ın bombalı, rejimin ise hava saldırılarında yıkılan okulların, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk yardım kuruluşlarının desteğiyle onarılmasının ardından buralarda eğitim başladı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Bölgesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programı Çobanbey İlkokulunda gerçekleşti.

Programa katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Geçen sene itibariyle güvenlik şartları oluştuktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı olarak sahaya girdik. Yerel meclislerdeki muhataplarımızla beraber ilk önce bir fizibilite çalışması yaptık. Burada gördüğümüz okulların yüzde 90'ı savaştan dolayı eğitim vermiyordu. Okullarda büyük bir tahribat vardı.'' dedi.

Yıkılan ve hasar gören okulların hasar tesbitinin yapıldığını söyleyen Demirci, ''Burada gerekli alt yapı kurulduktan sonra okulların tadilat işleriyle uğraşıldı. Bu işler tamamlandıktan sonra okullarımızı bugün açtık. 6 bin öğretmenle 447 okulda bugün eğitim öğretime başladık.'' sözlerine yer verdi.

Bölgedeki okullarda 150 bin öğrenciye eğitim verdiklerinin altını çizen Demirci, ''Geçen sene neredeyse eğitim durmuş durumdayken, şimdi ise 150 bin öğrenciyle 447 okulla iyi bir başlangıç yaptık. Bölgedeki alt yapı savaştan dolayı çökmüş durumda. Okul mahrumiyetini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altun da 15 gün geçikmeyle Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki okulların açıldığını aktararak, "Bugünden itibaren eğitim ve öğretime başlıyoruz. Öğrencilerimize ders verecek olan öğretmenlerimize kurslar vererek onları da eğitim öğretime hazırladık.'' dedi.

Öğrencilere ders kitabı ve çanta da dağıttıklarını söyleyen Altunel, ''Buradaki yavrularımızın sadece kırtasiye malzemeleri değil, kıyafetlerini de temin edeceğiz.'' diye konuştu.

Çobanbey ilkokul öğrencilerinden Ahmed Mustafa, çatışmalar nedeniyle eğitimden uzak kaldıklarını belirterek, ''Burada eğitim hakkımız elimizden alınmıştı. Sizler (Türkler) geldiniz bizi yeniden eğitimle buluşturdunuz'' diye konuştu.

Programda, eğitimden sorumlu yerel meclis müdürlerine ve Türk yetkililere, MEB tarafından çalışmalarından ötürü plaket takdim edildi.

Kilis Halk Eğitim Merkezindeki Mehmet Ulucan Ortaoğretim okulu ile Çobanbey İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Programa, Kilis mülki amirleri ile Kilis MEB müdürülüğündeki yetkililer katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English