Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Filistin polisinin "Gazze'ye destek" gösterisine müdahalesine tepki

FHKC ve İslami Cihad Hareketi, Filistin polisinin, Gazze'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması talebiyle Ramallah kentinde düzenlenen gösteriye müdahale etmesini kınadı

Anadolu Ajansı haberine göre;
GAZZE (AA) - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ile İslami Cihad Hareketi, Filistin polisinin, Gazze'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması talebiyle Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gösteri düzenleyen gruba müdahale etmesine tepki gösterdi.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, Filistin güvenlik güçlerinin gösteriye müdahalesinin "suç" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Filistin güvenlik güçlerinin, cop ve gaz kapsülleriyle göstericiler ile basın mensuplarına müdahale etmesi, göstericilerin bir kısmının gözaltına alınması ve binlerce güvenlik görevlisinin Ramallah ve Nablus'ta konuşlanması, iç çelişkilerin yönetimi ve milli ilişkilerdeki kırmızı çizgilerin aşılmasıdır." ifadesi kullanıldı.

Bu suça yanıt verecek tüm mekanizmaların tartışılması için ulusal kimlikler ve gruplarla görüşmeler yapılacağı kaydedilen açıklamada, Filistin yönetimine, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

İslami Cihad açıklamasında ise Filistin yönetiminin, Gazze'nin saldırılar ve abluka karşısındaki direnişini desteklemek için Ramallah'ta gösteri düzenleyenlere müdahalesini kınadıkları aktarıldı.

Açıklamada, Filistin yönetimi, Gazze'deki ablukaya ortak olmakla suçlandı.

Filistin polisi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin yönetiminden Gazze'ye uyguladığı yaptırımları kaldırma talebiyle gösteri düzenleyen gruba müdahale etmiş, bazı göstercileri gözaltına almıştı.

Ramallah'ta ayrıca geçen pazartesi ve salı düzenlenen gösterilerde de Hamas ve Fetih hareketlerine bölünmüşlüğü bitirme ile Filistin yönetimine de Gazze'ye uyguladığı yaptırımları kaldırma çağrısı yapılmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Vilayet İşlerinden Sorumlu Müsteşarı El-Hac İsmail Cebr ise dün akşam yayınladığı bir genelge ile ülkenin çeşitli yerlerinde Filistinliler tarafından düzenlenmesi muhtemel gösterilerin yasaklandığını duyurmuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English