Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ sanığı hakim-savcı çiftten gazetecilere tepki

FETÖ'ye iltisaklı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen hakim ve savcı çiftin yargılanmasına devam edildi Duruşmada, tutuksuz sanık Neslihan Kaşıkçı ile sanıkların yakınları, mahkeme başkanından, duruşmada sürekli not aldıkları için tepki gösterdikleri gazetecilerin salondan çıkarılmasını talep etti Mahkeme Başkanı, talebi, CMK'ye aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) iltisaklı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen ve haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilen hakim-savcı çift yargılandıkları davada, duruşmayı takip eden gazetecilere tepki gösterdi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık eski hakim Neslihan Kaşıkçı ile avukatı Gülşen Zengin katıldı. Tutuklu sanık eski savcı Muhammet Ali Kaşıkçı'nın ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden duruşmaya katılımı sağlandı.

Duruşma için sanık ve avukatların çağrıldığı sırada tutuksuz sanık Neslihan Kaşıkçı, salona girerken duruşmayı izlemek için burada bulunan gazetecilere dönerek, "Siz gazeteci misiniz?" diye sordu ve parmağını sallayarak "Sizi dışarı çıkarttıracağım." dedi.

Duruşma başladığı sırada söz alan tutuksuz sanık Kaşıkçı, "Duruşma salonunda basın mensupları var. Geçen celsedeki tüm beyanlarımız çarşaf çarşaf isimlerimizle birlikte yer aldı. Gazetecilerin dışarı çıkarılmasını istiyorum." diye konuştu.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, talebi, Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) aykırı olduğu gerekçesiyle reddederek, sanıkların çıkan haberler hakkında yasal yollara başvurabileceğini hatırlattı.

Kararın ardından mahkeme başkanı çeşitli kurumlardan dosyaya gelen evrakları okudu. Duruşmada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) tutuklu sanık Muhammet Ali Kaşıkçı'nın, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kaydının geldiği okundu.

- Heyete de tepki gösterdi

Evraklara ilişkin söz verilen tutuklu sanık Muhammet Ali Kaşıkçı, "ByLock" kullandığı iddiasıyla ilgili kendisinde 404 bağlantı görüldüğünü belirterek, ByLock'ta tutarsızlıklar olduğunu öne sürerek, bilirkişi incelemesi istedi.

Sanık Muhammet Ali Kaşıkçı, "17 aydır tutukluyum, dokuz yaşında bir çocuğum var. Benden çok kıymetli bir şey alıyorsunuz. Bu dünyada da öbür dünyada da yakanıza yapışacağım. Bir gün bu cezaevinden çıkacağım. İki tarafta da hesabını soracağım. Hakkımı size helal etmiyorum." diye konuştu.

Bu sırada sanığın avukatı Zengin araya girerek, müvekkilinin kendisine çok güvendiği için böyle konuştuğunu belirterek, ifadelerinin bir kısmının tutanağa yazılmamasını istedi. Mahkeme Başkanı ise "Bu dedikleri benim kararımda etki etmez. Şu an küfür de etse kararımı etkilemez. Burada bizi reddeden kişiye bile tahliye verdik." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Bu arada duruşma boyunca davayı takip eden gazetecilere, sanık ve yakınları "Deftere ne notlar alıyorsun?", "O notları bize de ver.", "Bu dediklerini de yazsana.", ''Yarın hepiniz kaçacaksınız.'' şeklinde ifadeler kullanarak, tepki gösterdi.

Duruşma çıkışında ise sanık yakınları, basın mensuplarının üzerine yürümeye çalışırken, araya güvenlik görevlileri girdi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, karı koca sanıklar Muhammet Ali Kaşıkçı ile Neslihan Kaşıkçı'nın örgüte iltisaklı oldukları ve Muhammet Ali Kaşıkçı'nın ByLock kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

İddianamede, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edildiği belirtilen eski savcı Muhammet Ali Kaşıkçı ile eşi tutuksuz sanık eski hakim Neslihan Kaşıkçı'nın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English