Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

Tutuklu 1 sanığın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, 9 sanığın mal varlıkları üzerinde bulunan tüm tedbirlerin kaldırılması yönündeki talebi kabul etti Aralarında Kavurmacı ve Güllü'nün de bulunduğu 9 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Güllü'nün Adli Tıp Kurumuna sevkinin yapılarak, cezaevinde kalmasının sanık açısından yaşamsal tehlike arz edip etmediği yönünde rapor aldırılmasına hükmetti

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davada Ahmet Tuzlu'nun tahliyesine karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında bulunan salonda yapılan 11. duruşmada yaklaşık 6 saat süren müzakerenin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Ahmet Tuzlu'nun adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verirken, tutuklu sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Tolga Güven, Şafak Koca, Çetin Tekdemir, Mehmet Ali Göv, Suat Barış, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zenginer'in bu hallerinin devamına hükmetti.

Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay'ın da bulunduğu 10 sanık hakkındaki yakalama emrinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, Akfel Holding AŞ, Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, ve Aydınlı Hazır Giyim Sanayi Ticaret AŞ, firmalarına atanan kayyumlarla ilgili TMSF'ye müzekkere yazılarak söz konusu şirketlerin mali durumları hakkında bilgi istenilmesine karar verdi.

Tutuklu sanık Faruk Güllü'nün Adli Tıp Kurumuna sevkinin yapılarak, cezaevinde kalmasının sanık açısından yaşamsal tehlike arz edip etmediği, hastalıklarının cezaevi şartlarında tedavisinin mümkün olup olmadığı yönünde rapor düzenlenmesi kararlaştıran mahkeme heyeti, aralarında Ahmet Tuzlu'nun da aralarında bulunduğu 9 sanığın mal varlıkları üzerinde bulunan tüm tedbirlerin kaldırılması yönündeki talebi kabul etti.

Mahkeme heyeti, sonraki duruşmaların 11, 12, 13, 14 ve 15 Mart'ta Silivri'de yapılmasına hükmetti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English