Son Dakika Haberler

Darbe girişimine tepki koymak amacıyla kamyonla Taksim'e çıkan Şerife Boz ve Atatürk Havalimanı'nda önünde durduğu tankın altında kalan Vasfi Yılmaz, Gümüşhane'deki demokrasi nöbetine katıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'deki vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi nöbetine darbe girişimine tepki koymak amacıyla kamyonla Taksim'e çıkan Gümüşhaneli Şerife Boz ve Atatürk Havalimanı'nda, önünde durduğu tankın kendisini ezdiği Vasfi Yılmaz da katıldı.

Atatürk Caddesi'ndeki protesto gösterisine katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Gümüşhaneli hemşerileriyle paylaşan Şerife Boz, o gece Bağaziçi Köprüsü'nün tanklarla dolduğunu gördüğünü söyledi.

Boz, köprüde trafik olduğunu, bir şeyler olduğunu fark ettiğini belirterek, "Abdest aldım, Yasin-i Şerif okudum. Ben orayı Mısır'da olan darbeye benzettim. Cumhurbaşkanımız çağrı yapmaya başladı. Eşim hemen evden çıkıp gitti. Ben de köprüye kadar gittim." dedi.

"Allah'ım ben bu kamyonu oraya götürebilir miyim?" şeklinde kendini sorguladığını anlatan Boz, "Çocuklarımla, torunlarımla dualar okuyarak, tekbirler getirerek tankların yanına kadar gittim. İman gücüyle onu oraya götürmeye çalıştım. Sabah 6.00'ya kadar orada kaldık" diye konuştu.

Tankın altında ezilen Vasfi Yılmaz ise Almanya'dan beş ay önce dönüş yaptığını dile getirerek, orada ezan sesini özlediği için Türkiye'ye döndüğünü kaydetti.

Darbe girişimi gecesi 1 saat yürüdüğünü, yarım saat ise arabayla Atatürk Havalimanı'na gittiğini söyleyen belirten Yılmaz, "Arabasına bindiğim arkadaş bana dedi ki Cumhurbaşkanımız herkesi havalimanlarına, meydanlara çağırıyor. Beraberce gittik." şeklinde konuştu.

Yılmaz, havalimanına vardıklarında çok kalabalık olmadığını, özel harekat polislerinin kendilerini kuleye yönlendirdiğini belirtti.

Kuleye giderek beklemeye başladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Silah sesleri durunca o yöne doğru gittik. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Onlarla ilgilenirken kulenin önü açıldı. Baktım zıhlı araçlar oraya yöneliyor. Kuleye girecekler. Benim yapacağım tek şey vardı. Karşısında duracaktım, kaçmayacaktım ya da dimdik ayakta duracaktım. Ya o duracaktı ya ben ölecektim. Gördüğünüz gibi o durmadı, Allah beni korudu."

Gümüşhane Valisi Okay Memiş de Şerife Boz ve Vasfi Yılmaz'ın Gümüşhaneli olduğunu öğrenince büyük bir onur ve gurur duyduğunu belirterek, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımızla, darbeye karışmamış şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızla, hayatlarını hiçe sayan emniyet mensuplarımızla, Şerife Boz gibi, Vasfi Yılmaz gibi resmi görevleri olmadığı halde hayatlarını hiçe sayarak bu darbeye dur diyen siz değerli milletimizle ve milletvekillerimize bu darbeye dur dedik." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise tarihte ve İslam tarihinde pek çok kadın kahraman olduğunu, Şerife Ana'nın da onlardan biri, tarihin şeref levhalarına adını daha hayattayken yazdıran bir ana olduğunu vurguladı.

Vasfi Yılmaz'ın da soyadı gibi yılmadan, vatandaşa ateş püsküren tankın önüne kendini attığını belirten Çimen, FETÖ darbesini ve bu darbe girişimine karşı verilen milli mücadeleyi en güzel anlatma yolunun Şerife Ana'nın ve Vasfi Yılmaz'ın adlarının yaşatılmasından geçtiğini dile getirdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül ise darbe girişiminin istikbalin karartılmasına, yok olmasına yol açacak bir hareket oluğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu ülkeyi Kurtuluş Savaşı'na yenemeyen 7 düvel, eline bir hain örgütü alarak, üzerine de üstelik şanlı ordumuzun üniformasını giydirip bu ülkenin istikbaline, geleceğine ihanet etmiştir. En üstün teknolojiye sahip olabilirler ama Şerife bacımızdaki o özgüven, o yürek, Vasfi kardeşimizdeki o ölümü hiçe sayan yürek olduğu müddetçe bu topraklarda size ameliyat yaptırmazlar."

Programa İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English