Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fetih Kupası'nın ilk oku Semerkant'ta atıldı

6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın tanıtım toplantısı Özbekistan'ın tarihi Semerkant şehrinde yapıldı Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan: "Şimdi İslam medeniyeti, belki aydınlık çağlarının epey gerisindedir ancak yeniden Buhara’dan, Semerkant’tan, Anadolu’dan, Endülüs’ten ilham alacak olursak İslam medeniyeti yine çok büyük aydınlık çağları yaşamaya yakındır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SEMERKANT (AA) - Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın tanıtımı Özbekistan'ın tarihi Semerkant kentinde yapıldı.

Registan Meydanı'nda düzenlenen tanıtıma Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, Özbekistan Spor Bakanı Şoakram İsrailov, Özbekistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Umud Ahmadcanov, Özbekistan Okçuluk Federasyonu Başkanı Cemalettin Babahanov, Semerkant Valisi Turabcan Corayev, Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve çok sayıda davetli katıldı.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, yıllar önce hayal bile edilemeyen, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümünü Semerkant'ta kutlamanın bugün kendilerine nasip olduğunu kaydederek bunda iki ülke devlet başkanlarının büyük katkılarının bulunduğunu vurguladı. Yıldız, bugün başlayan İstanbul'un fethini anma etkinliklerinin 29 Mayıs akşamına kadar devam edeceğini belirtti.

Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'na bu yıl yaklaşık 50 ülkeden 500 sporcunun katılacağını söyleyen Yıldız, etkinliğin her yıl büyüyen dev bir organizasyona dönüştüğüne işaret etti.

Tanıtımda konuşan Bilal Erdoğan da Semerkant'ın, Anadolu medeniyeti denilen zengin kültürün adeta ata vatanı olduğunu söyleyerek bu iki coğrafyanın manevi açıdan birbirine çok yakın olduğunun altını çizdi. Bu toprakların aynı zamanda İslam dininin, İslami bilimlerin ve tarihin, Ortaçağ'ın gördüğü en büyük bilginlerin yetiştiği topraklar olduğunu dile getiren Erdoğan, İmam Buhari, İmam Tirmizi ve Uluğ Bey gibi büyük insanların bu topraklarda yetiştiğini hatırlattı.

Erdoğan, “Şimdi İslam medeniyeti, belki aydınlık çağlarının epey gerisindedir ancak yeniden Buhara'dan, Semerkant'tan, Anadolu'dan, Endülüs'ten ilham alacak olursak İslam medeniyeti yine çok büyük aydınlık çağları yaşamaya yakındır. Bu ilk adım da o eski birliğimizi yakalamak için bir araya gelmemizi sağlamaktadır ve farklı vesilelerle kardeşliğimizi güçlendirmektir.” dedi.

Okçular Vakfı olarak geleneksel okçuluğu tanıtmak istediklerini ifade eden Erdoğan, bu sebeple iki ülke devlet başkanlarının liderliğinde, iki kardeş ülkenin yeniden çok yakın ilişkiler içine girmesinin çok sevindirici olduğunu belirtti.

Özbekistan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Umud Ahmadcanov da bu etkinliğin önemine değinerek Özbekistan ve Türkiye arasında farklı alanlarda hızla gelişen iş birliklerine Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması'nın da büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Ahmadcanov, Türkiye'nin Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan önemli bir ülke olduğunu, bundan dolayı Özbek sporcuların sportif etkinliklere hazırlanmasında Türkiye'nin altyapısı ve deneyimlerinden istifade etmek istediklerini dile getirdi. Ahmadcanov, iki ülke milli kafilelerinin birlikte olimpiyat oyunlarına hazırlanabileceği de ifade etti.

Tanıtımın ardından Erdoğan, Yıldız ve Özbek yetkililer, meydanda kurulan hedefe ilk oku attı.

Sembolik olarak Semerkant'tan başlangıç atışı yapılan Fetih Kupası, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Dünya Okçuluk Federasyonunun ortak girişimiyle düzenlenen en büyük sivil okçuluk müsabakası olarak biliniyor.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English