Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Fatma Toru: Türkiye'de şu anda tarih yeniden yazılıyor

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Aslında Türkiye’de şu anda tarih yeniden yazılıyor. Onun için hepimiz tarih yazıcı rolümüzü alacağız inşallah. Kolay süreçlerden geçmiyoruz.100 yıl önce çizilen haritalar miadını doldurdu" dedi.

Fatma Toru: Türkiye’de şu anda tarih yeniden yazılıyor
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ve beraberindeki heyet Konya Ekonomi Kulübü’nü ziyaret etti. 

Konya Ekonomi Kulübü’ndeki (KEK) toplantıya konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, bu coğrafyada her zaman farklı oyunlarla karşı karşıya kaldığımıza dikkat çekerek, “Aslında bulunduğumuz coğrafyada tarih boyu bizi pek rahat bırakmadılar, bugün de bırakmıyorlar ve yarın da bırakmayacaklar. Ama asıl mesele birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruyabilmektir. Bu vatanı koruma adına milletimiz, her şeyini feda ederek Çanakkale’de bir kahramanlık destanı yazdı. Yedi düvele karşı bunu başarmıştık. Malazgirt Savaşı’ndan beri hep şehit veriyoruz bu toprakları koruma, yaşatma ve vatan yapma adına. Yeniden medeniyeti inşa etme vizyonunu ortaya koyduğumuz sürece bu oyunları hep oynayacaklar. 16 Nisan, bu anlamda önemli bir dönüm noktası. İnşallah buradan başarıyla çıkar ve yeni dönüm noktalarına doğru ilerleriz” dedi.

“Bizim için biçilmiş kaftan”

Kritik bir dönemecin eşiğinde olduğumuzu vurgulayan AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, “Bize tam manasıyla uyan ve bizim için biçilmiş kaftan olan ecdadımızın yönetim sistemini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni oylayacağız. Ama bu oylama sadece yönetim biçimi için değil; geleceğimiz için, çocuklarımız ve torunlarımız bir daha darbeler yaşamasın diye biz bu sisteme mecburuz. Bu nedenle her birimizin birer tebliğ vazifesi üstlenerek Anayasa değişiklik teklifi maddelerini çevremize anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Tarih yeniden yazılıyor”

Büyük ve lider Türkiye’nin yeniden doğuşuna şahitlik edildiğini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Aslında Türkiye’de şu anda tarih yeniden yazılıyor. Onun için hepimiz tarih yazıcı rolümüzü alacağız inşallah. Kolay süreçlerden geçmiyoruz.100 yıl önce çizilen haritalar miadını doldurdu. Yeniden coğrafyamızda şekillenme var. Dünya genelinde sistemler çökmeye başladı. Bunların hepsini birlikte değerlendirdiğimizde ülkemizin jeopolitik konumuyla beraber büyük bir önem kazanıyor. 1961 Anayasası ile ülkemizde devreye giren vesayet sistemi, 1982 Anayasası ile kurumsallaşarak bürokratik oligarşiye dönüştü. O zamandan beri vesayet odakları iki yakamızın bir araya gelmesine müsaade etmedi. Vesayetin devre dışı kalacağı, milli iradenin tam hakim olacağı bir yapı için sistem değişikliği zorunlu hale geldi” şeklinde konuştu.

Konya Ekonomi Kulübü Başkanı Osman Bağcı da, referandumun ülke açısından ne kadar büyük önem arz ettiğinin farkında olduklarını söyledi. 

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışmaları kapsamında AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Aldülkadir Özöğür ve beraberindeki heyet, ayrıca Meram’da Larende, Dr. Ahmet ve Çeçenistan Caddesi esnafını ziyaret etti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve beraberindeki heyet ise, Hocafakıh ve Yaka Caddesi esnafı ile Alavardı Hanımlar Lokali’ni ziyaret etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English