Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Evi arabayı satıp parasını dolandırıcıya kaptırdılar

Ankara Keçiören'de 20 kişi, kendisini bir kolejin satın alma sorumlusu olarak tanıtan ancak aynı kurumda servis şoförü olarak çalıştığı öğrenilen kişi tarafından dolandırıldıkları gerekçesiyle polis ve savcılığa şikayette bulundu.

Evi arabayı satıp parasını dolandırıcıya kaptırdılar
Ankara Adliyesine suç duyurusunda bulunan 20 mağdur, kendisini Keçiören'deki büyük bir kolejin satın alma sorumlusu olarak tanıtan Davut Ş. tarafından dolandırıldıklarını söyledi.

Mağdurlar, aynı kurumda servis şoförü olarak çalıştığını sonradan öğrendikleri Davut Ş'nin, "Akaryakıttan gıdaya kolejin tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Şu anda biraz sıkışığız. Bana para verirseniz size ettiğim kardan pay veririm" dediğini ve bu şekilde 100-150 kişiden 50 bin lirayla 400 bin lira arasında para aldığını öne sürdü.

Davut Ş'nin kendilerini koleje götürüp gezdirdiğini, güvenlik müdürü ve muhasebe şefiyle tanıştırdığını ve bu şekilde güvenlerini kazandığını anlatan mağdurlar, şikayet dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi:

"Davut Ş. bize güven verdi. Okulun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ve bu işten komisyon aldığını söyledi. Paraya ihtiyacı olduğunu, karşılığında aldığı komisyondan bize kar payı vereceğini söyledi. Kolejde herkes ona 'Davut Bey' diye hitap ediyordu. Ona güvendik ve elimizde avucumuzda ne varsa verdik. Şu anda telefonlarına ulaşılamıyor. En son bize 'Allah'a emanet ol. Hakkını helal et', 'Abim seni çok sevdim. İşlerim rast gitmedi. Benden bu kadar' şeklinde mesajlar attı. Mesajlar üzerine dolandırıldığımızı anladık. Bu şekilde 100-150 kişi var".

- "Kardeşlerimle beraber 400 bin lira dolandırıldık"

Mağdurlardan biri, 3 kardeşiyle beraber yaklaşık 400 bin lira dolandırıldığını anlattı. Davut Ş. ile bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını aktaran mağdur, "Aracının üzerinde kolejin logosu vardı. Beni okula götürdü, gezdirdi. 4 kardeş 400 bin lirayı götürdük verdik. Şu anda ulaşılamıyor. Dolandırıldık, şikayetçiyiz" dedi.

Kadın bir mağdur ise okulun kantinini işlettiğini söyleyen Davut Ş'nin ortaklık karşılığında 120 bin lirasını aldığını öne sürdü.

Başka bir mağdur da Davut Ş'nin okulun tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyip kendisini okula götürerek muhasebeciyle tanıştırdığını ve kar vaadiyle yaklaşık 70 bin lirasını dolandırdığını anlattı.

Mağdurlardan T.A. da dilekçesinde, "Davut Ş, 'Okul benim elimde. Kantinine ben bakıyorum. Mazot alım işlerini ben yapıyorum. Hal işini ben görüyorum. Nakit para lazım. Bana para ver. Kardan sana pay vereyim' dedi. Kredi kartımı aldı. Sonra da 'Kredi kartını ödeyemedik, bana nakit ver kapatalım. Sonra ben sana paranı veririm. Okul tatile girdi biraz sıkışığız. Okul açılınca paranı vereceğim' diyerek benden 110 bin lira aldı" ifadelerini kullandı.

- "Kredi kartlarımı aldı"

Bir başka kadın da 5 arabası ile evini, bir diğeri ise arabasını satıp parasını Davut Ş'ye verdiğini anlattı.

Davut Ş. ile 4 yıl önce bir kafede tanıştıklarını söyleyen bir mağdur ise dilekçesinde, " 'Okulun gıda malzemelerini alacağım. Bize nakit para ver. Yaptığım karı seninle paylaşayım' dedi. 30 bin lira istedi. Daha sonra iki kredi kartını istedi. Üçer bin lira da kredi kartlarından alışveriş yaptı. 'Karttan alışveriş yapalım, hem limitin de yükselir' dedi. Dolandırıldım, izine ulaşamıyorum. Koleje gittiğimizde olayın üstünü örtbas etmek istediler. 'Olayı polise savcıya bildirmeyin' dediler. Mağduruz" ifadesinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English