Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Esed'in kontrolündeki bölgelerde tüp kuyruğu çilesi

Suriye'de Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerde yaşayan siviller, mutfak tüpü için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor Günlerce sırada beklememek için daha yüksek ücret ödeyerek kısa sürede elde edilen tüpün fiyatı, memur maaşının dörtte birine karşılık geliyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
İDLİB/AZEZ (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerdeki siviller, mutfak tüpü temin edebilmek için dağıtım merkezlerinin önünde yüzlerce kişilik sıraya giriyor.

Esed rejiminin kontrolündeki başkent Şam, Halep, Lazkiye ve Humus gibi kentlerde yaşanan mutfak tüpü sıkıntısı, sosyal medyada yer alan görüntülerle gün yüzüne çıktı.

Lazkiye ilinin merkezinde çekilen görüntülerde yüzlerce sivilin mutfak tüpü için kuyrukta beklediği görülüyor.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejimin gaz merkezlerinden tüp almak isteyenler bazen günlerce sıra beklemek zorunda kalabiliyor.

Karaborsada ise daha kısa sürede temin edilen mutfak tüpünün fiyatının 10 bin Suriye Lirası (103 TL) civarında olduğu, bunun rejimin memurlara verdiği ortalama maaşın dörtte birine karşılık geldiği belirtiliyor.

- Esed yanlısı sanatçılar dahi tepki gösterdi

Esed yanlısı sanatçılar da sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Arap dünyasınca tanınan Şükran Murtece isimli oyuncu, 9 Ocak'ta Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Beşşar Esed'e hitap ederek, "Halkımız yorgun. Gaz yok. Mazot yok. Benzin yok. Elektrik yok. Evlerin kirası yüzbinlerce liraya ulaştı. Çocuklar için süt yok. Bir kutu sütün fiyatı 11 Suriye lirasına ulaştı. Artık yorulduk. Televizyonlarda ve radyolarda sadece vaatler ve sözler veriliyor. Savaşta ölmeyenlerin soğuktan, kahırdan ve pahalılıktan ölmesi akıl almaz bir şey." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Eymen Zeydan da 11 Ocak'taki açıklamasında, "Bizi gaz ve elektrik peşinden koşturarak onurumuzu çalmayın." demişti.

Krizin baş gösterdiği Aralık 2018'de Esed rejiminin petrol bakanı Ali Ganim, Suriye'de gaz sıkıntısı yaşanmadığını öne sürmüştü.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English