Son Dakika Haberler

Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Erenler Anaokulunda, çocukların akılcı ilaç kullanımı ile ilgili bilgilendirmek amaçlı hazırlanan ve Dr. Çiğdem Savaş Duman’ın gerçekleştirdiği “İlacım ne eksik ne fazla” semineri düzenlendi.

Erenler Anaokulunda seminer
Seminere Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Mehmet Koç, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Dr. Çiğdem Savaş Duman’ın gerçekleştirdiği sunumda doktor tarafından onaylanmadan ilaç kullanılmamasının önemine değindi. Dr. Çiğden Savaş'ın, kişisel bakım ve temizliğinde önemini anlattığı semineri katılımcılar ilgi ile izledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli seminer sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada “Geleceğin mutlu, kalkınmış ve huzurlu büyük Türkiye'si çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi şekilde eğitilmesine bağlıdır. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Bu nedenle gençlerimizin eğitim meselesine ve gelişmesine imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar aydınlık olacaktır. Gençlerimiz gelecekte bu ülkeyi ve bu şehri omuzlayacaklar" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekerek, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha modern ve nezih koşullarda eğitim görmeleri için çalıştıklarını dile getirdi.

Hacıveyiszade Mahallesi’ne 8 derslikli bir anaokulu kazandıracaklarını belirten Başkan Hançerli; anaokulunun çok amaçlı salonu, yemekhanesi ve derslikleri ile öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilkokul ve Hamzaoğlu Mahallesi’ne 24 derslikli ortaokul yapacaklarını söyledi. Başkan Hançerli, okulların çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, kütüphane, fen laboratuvarı, müzik dersliği gibi pek çok imkana sahip olacağını dile getirdi.

Karatay Belediyesi 4. ve 5. Anaokullarının inşası hızla sürüyor

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları Erenler, Fetihkent ve Gaziosmanpaşa anaokullarında minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi.

Karatay Belediyesi İlçeye Bilsem (Bilim Ve Sanat Eğitim Merkezi) Kazandırıyor

Karatay Belediyesi; ilçede büyük bir ihtiyaca cevap verecek yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Karatay’a BİLSEM kazandırıyor.

Akabe Mahallesi’nde Cemil Çiçek Caddesi ile Saçlı Kasap Caddelerinin kesiştiği noktada yapımı hızla devam eden BİLSEM; 3.966 m²’lik alanda Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim, Fen Bilimleri laboratuvarları ve atölyesi, Güzel Sanatlar, Müzik, Robotik Atölyesi, gözlemevi, 2 yabancı dil dersliği, matematik, coğrafya, tarih, felsefe, edebiyat derslikleri, kütüphane, kafeterya ve idari bölümler yer alacak.

Başkan Hançerli, bilim ve sanatın iç içe gelişmesinin modern dünyanın temel dinamiklerinden olduğunun altını çizerek; Karatay’ın her geçen gün daha da modernleşen yapısına uygun olarak eğitimde de  bilimselliğin daha da arttırılması için çalıştıklarını vurguladı.

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için eğitim yatırımlarımız sürüyor”

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini belirterek; geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler için eğitim yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English