Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Erdoğan'ın çağrısına Oxfordlu Türk kızı ses verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Düğünlerinizi Türkiye'de yapın'' çağrısına uyan Londra'daki gurbetçi çift, Oxford Üniversitesinde eğitim gören 23 yaşındaki kızları Zeynep Yanar'ın kına gecesini vize sorunu nedeniyle damat katılamasa da memleketleri Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın çağrısına Oxfordlu Türk kızı ses verdi
Pazaryeri'nde bir düğün salonunda yapılan kına gecesinde, gelin Zeynep Yanar, damadın kınaya katılamaması nedeniyle buruk sevinç yaşadı. Zaman zaman gözleri dolan Yanar, kına pastasını kayınvalidesiyle kesti.

Gelin Zeynep Yanar,  İngiltere'de doğduğunu ve Oxford Üniversitesi Dijital Medya Prodüksiyonu Bölümünde öğrenim gördüğünü söyledi. 

Aynı üniversiteye yüksek lisans eğitimi için Adana'dan gelen Halil Algan (28) ile tanışıp evlenmeye karar verdiklerini anlatan Yanar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nişanlımın okulu bitti, orada bir şirkette mühendis olarak çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine düğünümüzü Türkiye'de yapmaya karar verdik. Nişanlım şu an orada çalışıyor, vizesini uzatmak için başvurdu ancak İngilizler vizeye damgayı vurup yollamadığı için 5,5 aydır beklemedeyiz. Kına gecemize bile katılamadı. Şu an pasaportu içeride, her şeyi tamam. Bütün evrakını istedikleri şekilde yolladı. Hiçbir engel yok karşısında ama o damgayı vurup yollamıyorlar."

Yanar, düğünü 1 Temmuz'da nişanlısının memleketi Adana'da yapmayı planladıklarını dile getirerek, "1 Temmuz'da inşallah Adana'da düğünümüz olacak. O zamana kadar vizesinin çıkacağını umut ediyoruz." diye konuştu.

Zeynep Yanar, eğitiminin bitmesinin ardından eşiyle Türkiye'de yaşamaya karar verdiklerini sözlerine ekledi.

Gelinin babası Fikri Yanar da 28 yıldır Londra'da yaşadığını ve otomobil tamirciliği işiyle uğraştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Düğünlerinizi Türkiye'de yapın'' çağrısı üzerine kızının kına gecesini Türkiye'de yapmaya karar verdiklerini ifade eden Yanar, "Düğünümüzü Türkiye'de yapmaya özen gösteriyoruz ancak damadım vizesi onaylanmadığı için bu mutlu günde kızımın yanında olamadı. Evet, onlar varsın vize vermesinler, biz aslında oranın da vatandaşıyız. Ancak şunu belirtmeliyim ki ülkemiz çok gelişti, kesin dönüş yapacağım. Allah izin verirse küçük kızımı Türkiye'de okutacağım." dedi.

Damadın annesi Sema Algan da Adana'dan kına gecesi için Bilecik'e geldiğini belirterek, "Oğlum burada olmadığı için çok duygusal anlar yaşıyorum. Oğlum burada bulunmayı çok istiyordu ancak vize engeli nedeniyle gelemedi. İnşallah 1 Temmuz'da Adana'da yapacağımız düğüne yetişecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English