Son Dakika Haberler

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı merakla beklenirken, 3 formül 191 liraya varan artış getirecek. En düşük maaş esnaf emeklilerinde bin 316 liraya çıkacak.

Emekliye 191 lira artış
Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ocak zammı için meraklı bekleyiş içerisinde. Ocak'ta 2017'nin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki artış konusunda 3 formül konuşuluyor.

Zam oranı; Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre yüzde 2.65, beklenti anketlerine göre yüzde 3.37, 2017 enflasyonunun Ağustos'taki gibi yıllık yüzde 10.68 olması halinde ise yüzde 4.52 olacak.

Halen SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde en yüksek maaş 4 bin 240 lira seviyesinde. Ocak zammı oranının yüzde 4.52 olması halinde, bu maaş 191 lira artışla 4 bin 431 liraya yükselecek. Yani emekli maaşlarında 191 liraya varan artış gerçekleşecek. Bu formüle göre; en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı bin 260 liradan bin 316 liraya, Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da bin 6 liradan bin 51 liraya yükselecek. En düşük SSK emeklisi aylığı ise 2000'den önce emekli olanlarda bin 485 liradan bin 552 liraya, 2000- 2008 yılları arası emekli olanlarda bin 165 liradan bin 217 liraya, 2017'de emekli olanlarda 885 liradan 925 liraya ulaşacak.
MEMUR DA BEKLEMEDE

2017'nin ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 4.52 çıkarsa, memurlara ve memur emeklilerine fark da olacak. Bu durumda Ocak'ta, 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4'ü aştığı için maaşlara yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ilaveten yüzde 0.52'lik enflasyon farkı yansıtılacak. Takvim'in haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp almayacağı 3 Ocak'ta belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı veriler, kesin sonucu gösterecek. Zamlar belli olunca, aynı ay içinde maaşlara yansıtılacak.

BAĞ-KUR'LUYA YÜKSEK MAAŞ FIRSATI

Sosyal güvenlik uzmanı Erhan Nacar, Bağ-Kur'luların yüksek emekli maaşı formülünü açıkladı. Nacar, şunları kaydetti: "SGK, 30 Nisan 2008'den sonra prim kazanç sistemini getirdiği için emekli aylıklarında bir düşme söz konusu. Oysa biz bugün diyoruz ki; 45 yaşında olan vatandaşımız, Bağ-Kur'a geçtiğinde, 30 Nisan'dan sonra onların emekli maaşlarında artma söz konusu olması sebebiyle 15 yıl sonra SGK'nın emekli maaşlarından daha yüksek emekli maaşı alacak. Asgari ücretle çalışanlar, emekli oldukları halde çalışmaya devam ettikleri için aylıklarının yüzde 3 kesildiğini herkes biliyor. Ancak vatandaş asgari ücretten değil, daha yüksekten prim ödüyorsa, 2 bin ya da 2 bin 500'ün üzerindeyse bu sefer emekli aylıkları yüzde 3 daha fazla olur. Yüksek öderseniz yüksek emekli maaşı alırsınız.".

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English