Son Dakika Haberler

"Terör konusunu tetikleyen ve bugünlere getiren olay Kürt etnik milliyetçiliğidir. Bunu iyi anlamamız lazım. Tabii Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup elbette etnik kökeni Kürt olan vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok" "Bugün Irak ve Suriye'deki gelişmeleri anlamadan Türkiye'deki terör konusunu da anlamak mümkün değil" "Osmanlı Devleti döneminde bu sorun yoktu. Ne zaman ki birinci dünya harbi sonunda Osmanlı Devleti'nin hükümranlığında olan topraklar bölüşüldü, ne zaman ki ortaya bir Irak bi

Anadolu Ajansı haberine göre;
EDİRNE (AA) - Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, terör konusunu tetikleyen ve bugünlere getiren olayın Kürt etnik milliyetçiliği olduğunu ifade ederek, "Bunu iyi anlamamız lazım. Tabii Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup elbette etnik kökeni Kürt olan vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok. Sadece kürt etnik milliyetçiliği noktasından hareket ederek ayrılıkçı fikirlere sahip olanlarla problemimiz" dedi.

Başbuğ, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda Edirne 3. Kitap Fuarı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Ergenekon" davası temyiz duruşması için iki gün önce Yargıtay'a gittiklerini hatırlattı.

Sözde "Ergenekon" davasının Yargıtay'daki temyiz aşamasına gelindiğini ifade eden Başbuğ, "O gün orada yaptığım konuşmaya şu sözler ile başlamıştım. Dedim ki orada; bugün 7 Ekim 2015 Çarşamba, Türkiye'nin durumuna bir bakalım. Terör özellikle Suruç'ta meydana gelen olaydan sonra beklenmedik bir şekilde başladı ve her gün artan bir şekilde de devam ediyor. Her gün şehitler veriyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Bugüne kadar galiba 140'a yakın vatan evladını, sivil, asker, polis şehit verdik. Tabii verilen her şehit yüreklerimizi yakıyor" diye konuştu.

Güneydoğu'daki bazı yerleşim yerlerinin fotoğraflarını gazete ve televizyonlarda gördüğünü aktaran Başbuğ, şunları kaydetti:

"Gördüğümüz resimler, tablolar hepimizin yüreklerini dağlıyor. İşte son günlerde özellikle Suriye hududu boyunca havada yaşanan olaylar, Türk uçaklarıyla, Rus, Suriye uçaklarının neredeyse burun buruna gelmesi... Bir kriz durumu dolayısıyla Türkiye'de bütün bunlar yaşanırken biz dedik, 'Biz burada ne yapıyoruz? Niye geldik, bugün Yargıtay'da ne yapacağız? Neden buradayız? Ne konuşacağız, ne söyleyeceğiz? Bu açıdan bir iki kelimeyle terör konusuna değinmek istiyorum. Terör konusunu tetikleyen ve bugünlere getiren olay Kürt etnik milliyetçiliğidir. Bunu iyi anlamamız lazım. Tabii Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup elbette etnik kökeni Kürt olan vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok. Sadece Kürt etnik milliyetçiliği noktasından hareket ederek ayrılıkçı fikirlere sahip olanlarla problemimiz."

 

- "Atatürk ve arkadaşları bu sorunu iç ve dış güvenlik sorunu olarak gördü"

 

İlker Başbuğ, Osmanlı Devleti döneminde bu sorunun olmadığını dile getirerek, "Ne zaman ki birinci dünya harbi sonunda Osmanlı Devleti'nin hükümranlığında olan topraklar bölüşüldü, paylaşıldı, ne zaman ki ortaya bir Irak bir Suriye devleti çıktı. Diğer bir anlamıyla Osmanlı hükümranlığı altında çalışan Kürt nüfus, tabii İran'ı da sayarsanız, 4 ayrı bölgeye ayrılınca o zamandan itibaren Kürt etnik milliyetçiliğinin ortaya çıktığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyeti kuran ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu sorunu iç ve dış güvenlik sorunu olarak gördüklerini anlatan Başbuğ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de aynı noktadayız. Biz de diyoruz ki, 'Bugün bu olayı görürken, değerlendirirken bunun bir iç ve dış güvenlik sorunu olduğunu gözden kaçırmayınız. Aslında bu sorunu anlamak için sadece soruna Türkiye'nin iç dinamikleri içerisinde bakarsanız sorunu da doğru anlayamazsınız. Sorunun temelinde 1914 ve 1915'lerden Birinci Dünya Harbi'nden bu yana olan ana neden esasında dış nedenlerdir, dış gelişmelerdir. Bugün Irak ve Suriye'deki gelişmeleri anlamadan Türkiye'deki terör konusunu da anlamak mümkün değil."

Törende Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından fuar katılımcılar tarafından açıldı. Başbuğ, Karslıoğlu, Gürkan, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan ve beraberindekiler kitap stantlarını ziyaret etti. Bazı kitapevleri Başbuğ'a kitap hediye etti.

Başbuğ, kendi kitaplarının yer aldığı stantta kitaplarını imzaladı.

Fuar, 18 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English