Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ekvador Hava Kuvvetlerinin tek Müslüman kadın pilotu

Ekvador Hava Kuvvetlerinin Müslüman kadın pilotu Alvarez, "Bu zamana kadar Latin Amerika'da hava kuvvetlerinde görev yapan başka bir Müslüman kadın pilot olmadı" dedi.

Ekvador Hava Kuvvetlerinin tek Müslüman kadın pilotu
Ekvador Hava Kuvvetlerinin Müslüman kadın üyesi Muharip Pilot Teğmen Maybeline Thoraya Boraei Alvarez, bugüne kadar Latin Amerika ülkelerinin silahlı kuvvetlerinde görev yapan başka bir Müslüman kadın pilot olmadığını belirtti.

Havacılık Bilimleri mezunu olan ve 2008 yılında ülkesinin hava kuvvetlerine giren 25 yaşındaki Pilot Teğmen Maybeline Boraei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır asıllı babası Muhammed Boraei'nin yanı sıra annesi Martha Alvarez ve kardeşleri Muhammed Soliman ile Marilyn Phatma'nın da Müslüman olduğunu söyledi.

"Müslüman olduğumu biliyor ve saygı gösteriyorlar"
Maybeline Boraei, arkadaşları ve çalışma hayatıyla ilgili, "Bütün arkadaşlarım benim Müslüman olduğumu biliyor ve buna saygı duyuyor. Dahası bugün bazı arkadaşlarımın İslam'ı araştırmaya başlamış olması da bana gurur veriyor." ifadelerini kullandı.

Boraei, hava kuvvetlerine başvurduğunda, Müslüman olduğunu belirtmesinin, seçmeleri yapan heyeti çok şaşırttığını ve biraz da endişelenmelerine sebep olduğunu anlattı.

"Tam, 'İnancım, hedefimden daha önemli. Kabul edilmezsem, kendime başka bir yol çizerim.' diye düşünürken, bir anda bütün kapılar açıldı." diyen Maybeline Boraei, buna rağmen ilk zamanlarda çok zorluklar yaşadığını belirtti.

Komutanları, yemek menüsünü ve görev saatlerini değiştirdi
Bazı yemeklerin, İslam’a uygun olmaması nedeniyle kimi günler sadece su içerek ayakta kalmaya çalıştığını söyleyen Boraei, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu durum karşısında sabretmem gerekiyordu. Çünkü Müslüman bir kadın olarak bunu başarmam gerektiğine inanıyordum. Bu süreçte yaklaşık 10 kilogram kaybettim. Bu durum komutanlarımın dikkatini çekti ve bir çözüm buldular. İslam’a uygun olmayan yemekler çıktığı günlerde, benim için farklı bir menü sunulmaya başlandı. Ayrıca ibadet edebilmem için de görev saatlerimi ayarladılar. Bu olaydan sonra da artık beni, önemli ve disiplin gerektiren görevlere vermeye başladılar."

"Dinimizi ve inancımızı savunmalıyız"
Boraei, medya ve aşırılıkçı grupların tüm dünyada İslam üzerinde olumsuz bir izlenim oluşturmaya çalıştığına dikkati çekti. Müslümanların, İslam'ı, hayatlarına yansıtması gerektiğine işaret eden Boraei, "Kardeşler olarak birleşmeli, dinimizi ve inancımızı savunmalıyız." dedi.

"Ülkemin savunma bakanı olmak istiyorum" 
Genç kadın pilot Boraei, görevde olmadığı zamanlarda ailesiyle vakit geçirmeyi tercih ettiğini belirterek mesleğinde dakik olmaya hassasiyet gösterdiğini vurguladı. Fakir ve gelişmemiş bölgelerdeki çocuklarla sosyal projelerde yer almaya çalıştığını anlatan Boraei, gençlerin, topluma katkı vermeyen işlerle vakit kaybetmesine üzüldüğünü dile getirdi.

Kendine birçok hedef koyduğunu vurgulayan Boraei, en önemli hedefini "İnşallah, ileride ülkemin savunma bakanı olmak istiyorum." sözleriyle ifade etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English