Son Dakika Haberler

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Mayıs 2018'e erteledi

Anadolu Ajansı haberine göre;
DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan serbest meslek sahibi Recep Özel, hakim karşısına çıktı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Recep Özel ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada, Özel'in kimlik tespitinin yapılmasının ardından hakkındaki suçlamalar okundu.

Duruşma başında Mahkeme Başkanı Ferhan Acar, Özel'in, birinci GSM hattından 137 kez, ikinci GSM hattından ise 27 kez örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" sinyali alındığı bilgisinin mahkemeye ulaştığını belirtti.

Özel, savunmasında, bu yapıyla üniversite birinci sınıfta okuduğu zamanın dışında bir bağlantısının olmadığını iddia etti.

Vefat eden ağabeyinin yönlendirmesiyle bu yapıyla bağlantılı evlerde kaldığını aktaran Özel, şunları söyledi:

"Balıkesir'e üniversite okumaya gittim. İlk başlarda 1+1 evde kaldım. Ev ararken vefat eden ağabeyim cemaat evlerinde kalabileceğimi söyledi. Ben de Emre olarak bildiğim, ne iş yaptığını ve soy ismini bilmediğim bir öğrencinin yönlendirmesiyle bu eve yerleştim. Sigara kullanıyordum, kız arkadaşım vardı. Bu gerekçelerin haram olduğunu söylediler. Ben de yaklaşık 3 ay kalıp o evden çıktım. Arkadaşlarımla bekar evi tuttum, üniversite bitene kadar da orada yaşadım."

Bank Asya hesabının da vefat eden ağabeyi tarafından açıldığını ileri süren Özel, "Ziraat Bankası'nın hesabını kullanıyordum. Ağabeyim Bank Asya üzerinden para gönderirdi. Ağabeyim vefat ettikten sonra da adına açılan sağlık sigortası parasını benim hesabıma aktardılar. Diğer transferlere bakarsanız 5 lira ya da 100 lira arasında bir hareketlilik var. 'ByLock' programını da hiç görmedim, indirmedim, kullanmadım. Sinyal alındığı söylenen birinci hat, internete bağlanmayan eski telefona kayıtlıydı. Raporlarda bir hata var. Yüklemedim, kullanmadım, ne olduğunu sonradan medyadan öğrendim." diye konuştu.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 11 Mayıs 2018'e erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English