Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden İsrail açıklaması

Dünya Müslüman Alimler Birliği: "Birlik, Filistin ve Kudüs meselesinde yaşananları, Golan Tepeleri'nin işgalcilere ait olduğunun ilan edilmesini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Varşova'da aynı masaya oturulmasını, Netanyahu'nun bazı Arap ve Körfez ülkelerinde ağırlanması ve spor kılıfı atındaki normalleşme çalışmalarını büyük bir endişe ve üzüntüyle takip ediyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği, Arap ve Körfez ülkelerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirme çalışmalarını kınadı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, hangi ülkeden ve hangi gerekçeyle olursa olsun İsrail ile ilişkileri normalleştirme çalışmalarının kınandığı vurgulandı.

Normalleşmenin Kudüs meselesi üzerindeki tehlikeli etkilerine karşı uyarıda bulunulan açıklamada, "Birlik, Filistin ve Kudüs meselesinde yaşananları, Golan Tepeleri'nin işgalcilere ait olduğunun ilan edilmesini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Varşova'da aynı masaya oturulmasını, Netanyahu'nun bazı Arap ve Körfez ülkelerinde ağırlanması ve spor kılıfı atındaki normalleşme çalışmalarını büyük bir endişe ve üzüntüyle takip ediyor." ifadesi kullanıldı.

"Arap ve Körfez ülkelerinin İsrail ile normalleşme yarışına girmesi karşısında Dünya Müslüman Alimler Birliği, herkese nasihat etmeyi bir görev bilmektedir." ifadesi kullanılan açıklamada, daha önce Katar'ın Filistin meselesindeki saygın duruşu, Gazze'ye ve Arap dünyasındaki mazlum insanlara verdiği desteğin övüldüğü ancak Katar topraklarında spor etkinliği altında gerçekleşen normalleşmenin kınandığı kaydedildi.

Doha'da düzenlenen 2019 Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda İsrailli jimnastikçi Alexander Shatilov dün altın madalya kazanmış ve madalya töreninde İsrail marşı okunmuş ve bayrağı asılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 21 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD ve Polonya'nın öncülüğünde 13-14 Şubat'ta Varşova'da düzenlenen "Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" başlıklı bir konferansta, Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid el-Carallah, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ve Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani ile Netanyahu arasında yakınlaşma olmuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu 12 Mart'ta yaptığı açıklamada, ülkesinin 6 Arap ve İslam ülkesiyle ilişki içinde olduğunu söylemişti.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English