Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dolandırıcılara inanarak 2 gün telefonu açık tutup ayrı odada kaldılar

Sinop'ta telefonda görüştükleri emekli öğretmen çifti "Banka hesabınız FETÖ ve PKK üyeleri tarafından ele geçirildi" diyerek 21 bin 800 avro ve 20 bin lira dolandırdıkları tespit edilen zanlılardan biri operasyonla yakalandı Zanlıdan ele geçirilen döviz mağdur çifte teslim edilirken, çiftin bankadan kredi çekerek dolandırıcıların söylediği hesaba havale ettiği 20 bin lira da bloke edildi Şüphelilerin 48 saat boyunca çiftin telefonlarını kapatmalarına izin vermedikleri ve ayrı odalarda kalmaları

Anadolu Ajansı haberine göre;
SİNOP (AA) - Sinop'ta "Banka hesabınız FETÖ ve PKK üyeleri tarafından ele geçirildi." diyerek emekli öğretmen çifti 21 bin 800 avro ve 20 bin lira dolandırdıkları tespit edilen zanlılardan biri düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, emekli öğretmenler N.E. ve S.E'yi ayrı zamanlarda telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, banka hesaplarının FETÖ ve PKK üyeleri tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Şüphelilerin söylediklerine inanan çift, hesaplarındaki tüm parayı çekmek için bankaya gitti. Banka görevlileri döviz hesabı olmasından dolayı istenilen parayı çekemeyen çiftin bir gün sonra gelmesini istedi.

Emekli öğretmenlerin parayı çekemediğini öğrenen şüpheliler, karı kocaya iki gün boyunca telefonlarını açık tutmalarını, başka hiç kimseyle konuşmamalarını ve hatta evde ayrı odalarda beklemelerini söyledi.

Aradan geçen zamanda telefonlarını hiç kapatmayan çift, ertesi gün ayrı ayrı bankalara giderek kendilerinden istenilen parayı hesaplarından çekti.

- Kredi de çektiler

Bankadaki hesaplarından çektikleri 21 bin 800 avroyu çantayla dolandırıcılara teslim eden çift, talep edilen 20 bin lirayı da kredi çekerek şüphelilerin verdiği banka hesabına havale etti.

Bankada görevli bir memurun uyarması üzerine dolandırıldıklarını fark eden çift, emniyete şikayette bulundu.

Şikayet üzerine çalışma başlatan Sinop Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri parayı elden alan zanlıyı tespit etti. Karayoluyla Gaziantep'e gittiği belirlenen şüpheli Salih K. (26), ekiplerce Tokat'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Zanlının üzerinde yapılan aramada, giysilerinin çeşitli yerlerine sakladığı 21 bin 800 avro ele geçirildi.

Havale edilen 20 bin lira ise dolandırıcıların eline geçmeden bloke edildi.

21 bin 800 avro mağdur çifte teslim edilirken, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğünce vatandaşlara bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.






















Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English