Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğu Türkistanlı Yapcan'ın yargılandığı dava

Çin Halk Cumhuriyeti'nin iadesini istediği Yapcan'ın yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, Yapcan hakkındaki bir yeri terk etmeme şeklinde verilen adli kontrol kararının devamına karar verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti tarafından ''terör faaliyeti''nde bulunduğu iddiasıyla iadesi istenen Abdulkadir Yapcan'ın yargılandığı davada, mahkeme heyeti sanık hakkındaki bir yeri terk etmeme şeklinde verilen adli kontrol kararının devamına hükmetti.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Yapcan, SEGBİS aracılığıyla bağlanırken, çok sayıda avukat da duruşmaya katıldı.

Duruşmada dinlenilen tanıklar Yapcan'ın herhangi bir terör eylemine katılmadığını, terör faaliyeti yürütmediğini belirterek, iade edilmesi durumunda Yapcan'ın idam edileceğini beyan etti.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, gelmeyen belgelerin beklenmesine ve sanık hakkındaki adli kontrol kararının devamına karar verilmesini talep etti.

Çin'in işgalci olduğunu söyleyen Yapcan, "Orada 40 milyona yakın Türk yaşamaktadır. Çin, Doğu Türkistan halkını yok etmek istemektedir. 70 yıldır Doğu Türkistan halkının uğramadığı zulüm kalmamıştır. Benim amacım Doğu Türkistan'ı Çin'in işgalinden korumaktır. Çin'de her şey yasak. Uygur olmak yasak, Kazak olmak yasak, Türk olmak yasak, Müslüman olmak yasak. Çin, insanlığa karşı suç işlemektedir. Ben adli kontrol kararımın kaldırılmasını ve bana Türk vatandaşlığı verilmesini talep ediyorum. Bu dava Türk halkının davasıdır." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkındaki bir yeri terk etmeme şeklinde verilen adli kontrol kararının devamına karar verdi.

Duruşma eksiklerin giderilmesi için, 3 Mayıs'a ertelendi.

- Davanın geçmişi

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından ''terör faaliyeti''nde bulunduğu iddiasıyla hakkında kırmızı bülten çıkartılan Abdulkadir Yapcan, 2016'da tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Yapcan'ın sınır dışı edilmemesine ve yargılama süreci bitene kadar Türkiye'den çıkarılmaması gerektiğine karar vermişti. Yapcan, itiraz üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English