Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğaseverlerden en anlamlı tırmanış

Beyşehirli doğaseverler, Deştiğin Mahallesi şehitleri için bin 85 metre zirveye sahip Hüyük ilçesindeki Kafa Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Doğaseverlerden en anlamlı tırmanış
Beyşehir Belediyesi’nin katkı ve desteğiyle Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Hüyük ilçesi sınırlarında yer alan Kafa Dağı’na doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi nüfusuna kayıtlı polis ve asker şehitlerinin anısına düzenlenen etkinlikte doğaseverler, bin 985 rakımlı Kafa Dağı’nın beyaz örtüyle kaplı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Doğaseverler burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra  Deştiğin Mahallesi’nin şehitlerinin isim ve rütbelerinin yer aldığı pankartı açtı. Ardından katılımcılar, şehit isimlerini tek tek okuyup yoklama yaparken,hep birlikte ‘burada’ diye bağırdı. Doğaseverler yaklaşık 10 kilometre boyunca devam eden yürüyüş etkinliğinin sona ermesinin ardından 6 şehidi kabri başında da ziyaret ederek dua etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, son doğa yürüyüşü etkinliğinin  doğaseverlerden gelen talep üzerine bin 85 nüfusu olmasına rağmen 2007-2015 yılları arasındaki dönemde 6 asker ve Emniyet mensubunu birden şehit vererek kaybeden Deştiğin Mahallesi şehitleri anısına düzenlendiğini söyledi.

Doğa yürüyüşü etkinliğine Beyşehir’in yanısıra Ankara, Konya merkez ve Hüyük ilçesinden de doğaseverlerin katıldığını belirten Özaltun, şunları kaydetti:

 “Etkinlik kapsamında katılımcılarımız bin 390 metreden başlayarak dağın zirvesi olan bin 985 metreye tırmanış gerçekleştirmiş, ardından inişle birlikte toplam 6 saat süren 10 kilometrelik yürüyüş tamamlanmıştır. Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından ilk kez düzenlenen Kafa Dağı Doğa Yürüyüşü etkinliği, Doğanhisar Deştiğin şehitleri anısına gerçekleştirilerek farklı bir anlam kazanmıştır. Şehitlik İslamda en büyük mertebedir. Şehidlerin Allah katında kadir ve kıymetleri çok yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehidlik olduğu belirtilmiştir.  Buradan, vatan uğruna canını siper eden Deştiğin Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehit polis ve askerlerimizin yanısıra, Türkiye’deki tüm şehit polis ve askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu uğurda gazi kalan vatandaşlarımıza da bir kez  daha şükranlarımızı sunuyoruz.Bu manada, bölgeye gelerek böylesine anlamlı bir etkinliğe katılan tüm doğaseverlerimize de çok teşekkür ediyoruz.” 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English